Το Ford RS2.00 αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό RS200

Η Ford παρουσίασε ένα νέο concept που αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό RS200 του Group B, που φέτος κλείνει 40 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για πρωτοβουλία μιας ομάδας σχεδιαστών της Ford, οι οποίοι, στον ελεύθερο τους χρόνο, αποφάσισαν να αναβιώσουν τις μνήμες του παλιού RS200 μέσα από ένα σύγχρονο concept.

Όπως μπορείτε να δείτε το RS2.00 μοιάζει με ένα μικρό «τερατάκι» διατηρώντας το σχεδιαστικό DNA του πρωτοτύπου του 1984, χωρίς να επιδεικνύει την υπερβολική επιθετικότητα των σημερινών υπεραυτοκινήτων.

Η σχεδιαστική ομάδα, όπως και η Ghia παλιότερα, προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως οι κυκλικοί -εσωτερικά- προβολείς, τα φώτα ομίχλης στον προφυλακτήρα και η χαρακτηριστική αεροτομή στην οροφή.

Ωστόσο, το RS2.00 δεν είναι απλώς μια σύγχρονη αναβίωση του παλιού RS200. Είναι πιο λεπτό, πιο μυώδες και με έντονο χαρακτήρα supercar, αποτίνοντας φόρο τιμής στο παρελθόν αλλά με σαφή προσανατολισμό στο μέλλον.

Η έγκριση του concept από την ηγεσία της Ford δεν συνεπάγεται άμεση παραγωγή του, αλλά το RS2.00 έχει σχεδιαστεί για τον ψηφιακό κόσμο, όπου πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του σε δημοφιλή video games.

Μάλιστα, ο διάκοσμος είναι εμπνευσμένος από προσομοιωτές με την καμπίνα να μην έχει εμπρός κολόνες προσφέροντας έτσι μία πλήρη θέα προς τα έξω, όπως σε ένα παιχνίδι. Επίσης, τα ενεργά καθίσματα μπορούν να ενισχύσουν ή να μειώσουν την αίσθηση της κίνησης.

Αν και η κατασκευή του σε πραγματικό μοντέλο παραμένει αμφίβολη, το RS2.00 σίγουρα θα εντυπωσιάσει στους ψηφιακούς κόσμους, φέρνοντας πιο κοντά το θρυλικό RS200 στους φανατικούς των video games.