Ο οδηγός ενός Tesla οδηγούσε με ανοιγμένο το ηλιοπροστατευτικό κάλυμμα!

Ένα συμβάν που έχει προκαλέσει συζητήσεις στο διαδίκτυο καταγράφηκε πρόσφατα σε έναν αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνιας, όπου ο οδηγός ενός Tesla Model 3 οδηγούσε με το παρμπρίζ πλήρως καλυμμένο από αυτοσχέδιο ηλιοπροστατευτικό!

Του Γιάννη Σκουφή

Το συγκεκριμένο Tesla κινούνταν χρησιμοποιώντας την αυτόνομη οδήγηση FSD της Tesla, ένα σύστημα που αν και δεν είναι πλήρως αυτόνομο, επιτρέπει στον οδηγό να κινείται σχεδόν τελείως στον «αυτόματο».

Παρότι το FSD θεωρείται εξελιγμένο, η Tesla έχει καταστήσει σαφές ότι κάθε οδηγός πρέπει πάντα να παραμένει σε εγρήγορση και να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο σε περίπτωση ανάγκης.

Ωστόσο, φαίνεται πως ορισμένοι οδηγοί έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει «έλεγχος». Όπως για παράδειγμα ο συγκεκριμένος οδηγός, για τον οποίο ο ήλιος ήταν τόσο ενοχλητικός έχοντας τοποθετήσει το ηλιοπροστατευτικό και χωρίς να έχει καθόλου οπτικό πεδίο προς το δρόμο.

Το βίντεο που καταγράφηκε στο Reddit δείχνει το Tesla να αλλάζει λωρίδα όταν πλησιάζει ένα Toyota Prius, ενώ και το παράθυρο του οδηγού καλύπτεται από μια εφημερίδα. Αν και το συμβάν προκάλεσε αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι γνωστό αν η αστυνομία ενημερώθηκε για την επικίνδυνη συμπεριφορά του οδηγού.

Πρόκειται για ένα γεγονός που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια αφού στην περίπτωση ανάγκης δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα να αντιδράσει σε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Η Tesla έχει εξοπλίσει τα πιο πρόσφατα μοντέλα της με συστήματα που παρακολουθούν τις κινήσεις των ματιών του οδηγού, διασφαλίζοντας ότι παραμένει προσηλωμένος στην οδήγηση.

Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό απουσιάζει από τα παλαιότερα μοντέλα της, κάτι που ίσως εξηγεί τα πολλά συμβάντα όπου αρκετοί οδηγοί έχουν καταγραφεί να κοιμούνται ή να παρακολουθούν ταινίες την ώρα της οδήγησης.