Η Nissan ζητά τη βοήθεια του κοινού!

H Nissan Αυστραλίας αποκάλυψε ότι ένα από τα πολύτιμα αυτοκίνητα της συλλογής της, ένα κόκκινο R32 GT-R του 1991, κλάπηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τις εγκαταστάσεις της στη Μελβούρνη.

Του Γιάννη Σκουφή

Ναι, κάποιος τόλμησε να κλέψει ένα R32 GT-R, ένα θρυλικό μοντέλο που φυσικά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των συλλεκτών. Φυσικά, η Nissan βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση πληροφοριών που θα βοηθήσουν στην ανεύρεση και την επιστροφή του αυτοκινήτου της, που ανήκει στην συλλογή της εδώ και περίπου 10 χρόνια.

«Δυστυχώς, το πρωτότυπο R32 GT-R κλάπηκε και πλέον αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας», δήλωσε η εταιρεία. Με απλά λόγια: «Βοηθήστε μας να πάρουμε πίσω τον εθνικό μας θησαυρό πριν κάποιος του βάλει μια περίεργη αεροτομή».

Το συγκεκριμένο R32 δεν είναι απλά όμορφο, αλλά έχει και ιστορική αξία, καθώς ήταν το πρώτο που ταξινομήθηκε στην Αυστραλία. Παρά τα περισσότερα από 30 χρόνια του είναι σε αυθεντική κατάσταση. Χωρίς τροποποιήσεις και χωρίς after-market.

Το R32 GT-R είναι η τρίτη γενιά του Godzilla και κατασκευάστηκε από το 1989 έως και το 1994, με 43.937 μονάδες να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Εξοπλισμένο με έναν δικύλινδρο twin-turbo κινητήρα 2.600 κυβικών, απέδιδε 280 ίππους και 354 Nm. Η δύναμη αυτή κατέληγε σε όλους τους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, μόνο 100 «νόμιμα» R32 GT-R κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Αυστραλίας, ενώ ακολούθησαν και πολλές «γκρίζες» εισαγωγές. Όσο για την αξία του υπολογίζεται περίπου στις 100.000 δολάρια.