Η ειδική 718 Spyder RS παραπέμπει στην αγωνιστική ιστορία της Porsche

Η Porsche γιορτάζει τα 70 χρόνια από την επιτυχία της στην Carrera Panamericana του 1954, με μία μοναδική δημιουργία: την 718 Spyder RS «Panamericana Special».

Η ειδική 718 Spyder RS παραπέμπει στην αγωνιστική ιστορία της Porsche
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας αποτίνει φόρο τιμής στην Porsche 550 Spyder, η οποία τερμάτισε 3η στο διάσημο και σκληρό αγώνα των 3.000 χιλιομέτρων στο Μεξικό, καθιερώνοντας την ονομασία «Carrera» και θεμελιώνοντας την αγωνιστική φήμη της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη 718 Spyder RS ξεχωρίζει καταρχήν από το χρώμα της, το «Cenenaire Silver» που καλύπτει και όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα, των αεραγωγών, των εισαγωγών αέρα και της πίσω πτέρυγας που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα συμπεριλαμβανομένων.

Από εκεί και πέρα οι ζάντες είναι από μαγνήσιο και τα φρένα κεραμικά προσφέροντας εξαιρετική απόδοση σε συνδυασμό με τη μείωση του φερόμενου βάρους.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι μαύρες αποχρώσεις με τις δερμάτινες λεπτομέρειες στα σημεία επαφής, το τιμόνι και τα μπάκετ καθίσματα είναι σε απόχρωση «Carmine Red» απόχρωση, ενώ την όλη εικόνα συμπληρώνουν τα κεντημένα λογότυπα στα προσκέφαλα, τα ειδικά πατάκια και η βάση για το Sport Chrono.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία αυτής της σπέσιαλ 718 Spyder RS είναι τα φωτιζόμενα μαρσπιέ. Στην πλευρά του οδηγού υπάρχει η σημαία του Μεξικού, ενώ στην πλευρά του συνοδηγού διακρίνεται το σχήμα της 550 Spyder.

Η «Panamericana Special» θα δημοπρατηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά και τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη Λατινική Αμερική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή