Kymco MXU 700i

Η Kymco παραμένει πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ATV με την ναυαρχίδα της γκάμας της να είναι πλέον το μοντέλο MXU 700i. Πρόκειται για ένα χρηστικό ATV που εφοδιάζεται με έναν καινούργιο μονοκύλινδρο κινητήρα 700 κ.εκ. με ψεκασμό.

Στην έκδοση off-road (4Χ4) το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 48 ίππους/6.500 σ.α.λ. και ροπή της τάξεως των 37,7 Nm/3.750 σ.α.λ. Στην 2κίνητη έκδοση (πιο ασφάλτινη) η ισχύς πέφτει στους 20,3 ίππους/4.250 σ.α.λ. Η μετάδοση είναι αυτόματη CVT και διαθέτει - κατ' επιλογή - κίνηση 4x4 ή 4x2, παράλληλα με την ύπαρξη όπισθεν και της δυνατότητας επιλογής μετάδοσης Hi-Lo (μακριάς / κοντής σχέσης), με το μπροστινό διαφορικό να κλειδώνει ηλεκτρονικά.

Το πλαίσιο είναι αναβαθμισμένο ως προς το επίπεδο ακαμψίας που προσφέρει και αποτελεί παραλλαγή εκείνου που υπάρχει στο μοντέλο MXU 500i. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό ενώ πίσω υπάρχει και αντιστρεπτική δοκός.

Με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 17 λίτρων το MXU 700i επιδεικνύει καλή αυτονομία – στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό σε έκτος δρόμου μετακινήσεις. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί χώροι εναπόθεσης μικροαντικειμένων (ένας εξ' αυτών διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας) ενώ υπάρχει και προφυλακτήρας για μικροσυγκρούσεις. Κατά τα λοιπά θα βρείτε διπλά φανάρια τεχνολογίας LED εμπρός, ψηφιακά όργανα με πλήρεις ενδείξεις καθώς και έξτρα αξεσουάρ με σχάρες αλλά και «εργάτη» με συρματόσχοινο, στο μπροστινό μέρος.

Το MXU 700i είναι διαθέσιμο σε λευκό χρώμα, με την τιμή του να προσδιορίζεται στα 9.690 ευρώ (συν το τέλος ταξινόμησης των 224,30 ευρώ). Καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών και η αγορά του χρηματοδοτείται μέσω δύο προγραμμάτων. Το πρώτο περιλαμβάνει 12μηνη άτοκη εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας ενώ το δεύτερο απαιτεί εξόφληση έως και 72 έντοκες μηνιαίες δόσεις χωρίς την καταβολή προκαταβολής.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr