Αποκαλύφθηκε ο αγοραστής της υποβρύχιας Lotus-James Bond

Τααυτοκίνητα τουJames Bondήταν πάντα σπορ, διθέσια και ενίοτε ανοιχτά. Είχαν ισχυρούς κινητήρες και παρεμβάσεις που τους επέτρεπαν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της αντιπαράθεσης με τους «κακούς».

Αποκαλύφθηκε ο αγοραστής της υποβρύχιας Lotus-James Bond
1'

Μία Lotus Esprit του 1974, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «The spy who loved me» με πρωταγωνιστή τον Roger Moore και έγινε ευρύτερα γνωστή ως η «υποβρύχια Lotus», συγκέντωσε αυτή την εβδομάδα τα φώτα της δημοσιότητας . Η ιστορία θέλει σε μια σκηνή της ταινίας, την λευκή Esprit να βουτά στη θάλασσα, να κρύβει τους τροχούς της και να βγάζει πτερύγια. Για τους φανατικούς των ταινιών James Bond, η συγκεκριμένη Lotus, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε κατά καιρούς ο πράκτορας 007.

Προσφάτως, η ειδική Lotus πουλήθηκε σε δημοπρασία της RM Auctions έναντι του ποσού των 886.000 δολαρίων. Αγοραστής ήταν ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος Elon Musk από την Νότια Αφρική, ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla Motors και συνιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal.

Τελευταία δημοσιεύματα φέρουν τον Elon Musk να μην γνώριζε πως η συλλεκτική Lotus που αγόρασε, δεν είναι υποβρύχια και πως οι σκηνές που γυρίστηκαν με το αυτοκίνητο κάτω από το νερό, ήταν προιόν μοντάζ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο κύριος Musk φέρεται διατεθειμένος να διασκευάσει την κινηματογραφική Lotus Esprit όπως την είχε πρωτοδεί στην ταινία – δηλαδή στην αμφίβια version – και να την μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητη, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την Tesla Motors.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή