F1 Grand Prix Monza: Πεθαίνει η F1;

Ανάμεσα στα πολλά banners, που είχαν αναρτήσει οι θεατές στην κεντρική κερκίδα στην πίστα της Monza εκθειάζοντας τη Ferrari και τους οδηγούς της, ξεχώριζε και ένα που έγραφε πως η Formula 1 πέθανε.
F1 Grand Prix Monza: Πεθαίνει η F1;
2'

Το πανό ήταν εκεί από την Παρασκευή και τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. «Άσχημες πίστες, άσχημα αυτοκίνητα κανένας ήχος από τον κινητήρα. Η F1είναι νεκρή», έγραφε.

Η διαμαρτυρία, με μπλε και κόκκινο μελάνι σε ένα λευκό μουσαμά, ήταν εκεί ως τις κατατακτήριες δοκιμές και βγήκε από τη θέση της μετά από αυτές.

Πάντως η αγορά ενός ακριβού εισιτηρίου, στην κεντρική κερκίδα σε μία ιστορική και ατμοσφαιρική πίστα της F1, για τη διαμαρτυρία και τη δήλωση έλλειψης ενδιαφέροντος έπιασε τόπο. Το πλακάτ σχολιάστηκε από τις ομάδες:

«Δεν νομίζω ότι ένα banner συνοψίζει τη συνολική άποψη των θεατών για τη Formula 1» δήλωσε ο Marco Mattiacci, της Ferrari ενώ άλλοι teammanagersαστειεύτηκαν με αυτό: «Ποιο pitboxείναι απέναντι από το πανό; Της McLaren;»αστειεύτηκε ο Christian Horner της Red Bull.

«Νομίζω πως αναγνώρισα τους ανθρώπους από την Formula E (τη νέα σειρά αγώνων με ηλεκτρικά μονοθέσια, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα), να βάζουν αυτό το πανό εκεί», είπε γελώντας ο αναπληρωτής διευθυντής της LotusFederico Gastaldi και πρόσθεσε: « HMonzaείναι ένας φανταστικός αγώνας ας σοβαρευτούμε».

Αν υπάρχουν ακόμη πίστες στην F1 όπου το αρχικό πνεύμα του αθλήματος ζει, τότε η Monza θα είναι ψηλά στη λίστα αυτή όπως και τα αυτοκινητοδρόμια στο Spa, το Silverstone και το Μονακό.

Η Ferrari με τους «tifosi» οι οποίοι εξακολουθούν να συρρέουν στις κερκίδες, πεζοπορώντας μέσα από το κατάφυτο πάρκο έξω από το Μιλάνο και πλημμυρίζουν το χώρο κάτω από το podiumαμέσως μετά τον αγώνα δημιουργώντας ένα κόκκινο παλιρροϊκό κύμα είναι μία μοναδική εικόνα.

Από την άλλη πλευρά οι αγώνες αυτής σεζόν είναι συναρπαστικοί με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να μονομαχούν για τον τίτλο.

Ωστόσο, το banner αντανακλούσε τα συναισθήματα εκείνων των οπαδών που αισθάνονται πως το άθλημα δεν έχει ήχο. Οι νέοι και πιο ήσυχοι V6 turbo υβριδικοί κινητήρες, τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας και οι αγώνες σε όλο και πιο εξωτικές τοποθεσίες, δεν ενθουσιάζουν.

Το πρώην αφεντικό της ομάδας της Renault Flavio Briatore έδωσε μία δική του εξήγηση για τους δυσαρεστημένους οπαδούς, όταν επισκέφθηκε την πίστα ως προσκεκλημένος του Bernie Ecclestone: «Είναι μια νέα F1. Ίσως είναι καλύτερη, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις αλλαγές. Είναι τόσο απλό. »

Διαβάστε ακόμη: F1 McLaren: Θα κρατήσει τους ίδιους οδηγούς για το 2015;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή