BMW:10 χρόνια Σειρά 1

Μπορεί η κλασική οδηγική απόλαυση BMW να βρει γόνιμο έδαφος και στη μικρή κατηγορία; Στα τέλη του καλοκαιριού του 2004, δόθηκε απάντηση με το ντεμπούτο της BMW Σειράς 1.

Ήταν το πρώτο το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου, που συνδύαζε τη δυναμική συμπεριφορά BMW, σπορ φινέτσα και premium ποιότητα με τα λειτουργικά πλεονεκτήματα ενός 5θυρου μοντέλου μικρών διαστάσεων.

Μετά από 10 χρόνια, η BMW Σειρά 1 παραμένει σημείο αναφοράς για το σπορ χαρακτήρα της στην κατηγορία και η επιτομή της απόδοσης, αξιοπιστίας και καινοτομίας. Μοναδικές αρετές που ανέδειξαν το μοντέλο σε bestseller, με πωλήσεις σχεδόν 1,9 εκατομμυρίων μονάδων σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία της BMW Σειράς 1

Η BMW Σειρά 1 αποτέλεσε τη βάση για 5θυρο, 3θύρο, coupe και Cabrio εκδόσεις αμαξώματος, το «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2008», την πρώτη BMW με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση και για μία BMWM με 340 ίππους, για τον επικρατέστερο των συγκριτικών δοκιμών αντοχής που διοργάνωσε το περιοδικό του ειδικού Τύπου «AutoBild» και για το νικητή του «Χρυσού Τιμονιού» το 2008 και 2011.

Χάρη στην εκτενή εφαρμογή της τεχνολογίας Efficient Dynamics, η BMW Σειρά 1 άνοιξε το δρόμο στη συνεχή μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Ήταν η πρώτη Σειρά της BMW που περιλάμβανε από το 2007 λειτουργία AutoStartStop, ένδειξη σχέσης κιβωτίου, ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, ηλεκτρικό τιμόνι, αλλά και πολλά ακόμα. Χάρη στην τεράστια δημοτικότητά της, η BMW Σειρά 1 έγινε επίσης η κινητήρια δύναμη για τη συνεχή αύξηση πωλήσεων του παγκοσμίως πιο επιτυχημένου κατασκευαστή premium αυτοκινήτων.