F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Νικητής ο Hamilton σε ένα αγώνα χάος

O Lewis Hamilton είναι ο νικητής του Grand Prix της Ιαπωνίας,. Όμως οι σκέψεις όλων είναι στον Jules Biachi τον οδηγό που είχε ένα σοβαρό ατύχημα και τραυματισμό.

Σε έναν αγώνα που έγινε στην πίστα της Suzuka και μάλλον θέλει να ξεχάσει (από τον τρόπο που τελείωσε) ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) ήταν ο νικητής. Το Ιαπωνικό Grand Prix διακόπηκε στον 46ο γύρο με τους Nico Rosberg και Sebastian Vettel να συμπληρώνουν το podium στη δεύτερη και τρίτη. Όμως το ενδιαφέρον και οι σκέψεις όλων ήταν και παραμένουν στο ατύχημα του Jules Bianchi.

Ο 25χρονος οδηγός της Marausia, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στην όγδοη στροφή και έπεσε πάνω στο γερανοφόρο όχημα που είχε μπει στην πίστα προκειμένου να βγάλει το μονοθέσιο του Adrian Sutil, που είχε έξοδο στην ίδια στροφή λίγα λεπτά νωρίτερα…

Το πρωί της Κυριακής, 5/10, η Suzuka από πίστα είχε μετατραπεί σε ποτάμι καθώς ο τυφώνας Phanfone πλησίασε την περιοχή. Το Grand Prix Ιαπωνίας ξεκίνησε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες.

Μετά από δύο γύρους βγήκε κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε. Μετά από μερικά λεπτά η βροχή ελαττώθηκε κι έτσι έγινε νέα προσπάθεια για εκκίνηση, φυσικά πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο αγώνας ξεκίνησε και πριν προλάβει να συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος μετά την επανεκκίνηση είχαμε την πρώτη εγκατάλειψη. Ο Alonso εγκατέλειψε τη Ferrari του η οποία είχε ακινητοποιηθεί με πρόβλημα στα ηλεκτρικά .

Στη συνέχεια οι συνθήκες βελτιώθηκαν καθώς η βροχή είχε σταματήσει. Στον 10ο γύρο ξεκίνησε κανονικά ο αγώνας. Οι πρώτοι γύροι ήταν εντυπωσιακοί με τους οδηγούς να έχουν πρόβλημα ορατότητας αλλά παράλληλα να πιέζουν. Δύο γύρους αργότερα όλοι οι οδηγοί μπήκαν στα pits για ενδιάμεση γόμα ελαστικών. Όλοι εκτός από τους οδηγούς της Mercedes οι οποίοι κράτησαν τα βρόχινα ελαστικά.

Στον 14ο γύρο μπήκε και ο Rosberg για να ακολουθήσει ο Hamilton. Μετά την αλλαγή ελαστικών η πρώτη 10άδα είχε ως εξής: Rosberg, Hamilton, Button, Bottas, Massa, Vettel, Ricciardo, Magnussen, Raikkonen και Hulkenberg.


Η μάχη των Rosberg-Hamilton έγινε πιο έντονη μετά τον 25ο γύρο. Η πίεση του Hamilton τον οδήγησε σε λάθος. Ο Βρετανός έχασε τα φρένα για την πρώτη στροφή και βγήκε για λίγο εκτός πίστας.

Στο τέλος του 29ου γύρου ο Hamilton πλησίασε πάρα πολύ τον Rosberg κι ο Γερμανός με ένα μικρό γλίστρημα στην τελευταία στροφή έχασε τη γραμμή του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Hamilton να βουτήξει στα φρένα της πρώτης στροφής και να περάσει.

Στον 30ο γύρο ξεκίνησε η διαδικασία της 2ης αλλαγής ελαστικών. Αυτή τη φορά ο Vettel έκανε την αρχή,βάζοντας τα ενδιάμεσα Pirelli. Η πρώτη 5άδα μετά και την 2η αλλαγή είχε ως εξής: Hamilton, Rosberg, Vettel, Buton και Ricciardo.

Στον 40ο γύρο ξεκίνησε η βροχή και λίγο αργότερα οι οδηγοί άλλαξαν και πάλι ελαστικά . Δύο γύρους μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε ξανά στην πίστα και μαζί του και το ιατρικό επιτελείο. Την ώρα που μεταφερόταν το μονοθέσιο της Sauber υπήρξε άλλη μια έξοδος, του Jules Bianchi. Αμέσως μετά επικράτησε χάος με την Marussia να αναφέρει ότι δεν έχει νέα του Bianchi και το ασθενοφόρο να μπαίνει στην πίστα.

Στον 46ο γύρο ο αγώνας διακόπηκε οριστικά με τον Lewis Hamilton να κατακτά την πρώτη του νίκη στη Suzuka. Πίσω του το βάθρο συμπλήρωσαν οι Nico Rosberg και Sebastian Vettel.

Μετά από αυτό ο Hamilton άνοιξε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Η βαθμολογία είναι ως εξής: Hamilton 266, Rosberg 256, Ricciardo 193, Vettel 139 και Alonso 133.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Lewis Hamilton Mercedes 1.51:43,021" -

2 Nico Rosberg Mercedes +9,180"

3 Sebastian Vettel Red Bull/Renault +29,122"

4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault+38,818"

5 Jenson Button McLaren/Mercedes +1:07,55"

6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +1:53,773"

7 Felipe Massa Williams/Mercedes +1:55,126"

8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes +1:55,948"

9 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault +2:07,638"

10 Sergio Perez Force India/Mercedes +1 γύρο