MotoGP V.Rossi: « Οι διακοπές των αγώνων μειώνουν τους κινδύνους»

Λίγο πριν το Grand Prix της Ιαπωνίας και τη συνέντευξη τύπου ο Valentino Rossi έδωσε μίλησε στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι Sky Sport HD MotoGP.

Ο Superstar των αγώνων MotoGP μίλησε για το ατύχημά του στην Aragon και για το αν πρέπει να διακόπτονται ή να συνεχίζονται οι αγώνες όταν βρέχει ώστε να αλλάζουν χωρίς κίνδυνο μοτοσυκλέτες οι αναβάτες.


Έχετε αναρρώσει από την πτώση σας στην Aragon;
«Ναι, είμαι μια χαρά. Ήταν μια δυνατή πτώση, αλλά δύο ώρες αργότερα ήμουν μια χαρά, κανένα πρόβλημα, θυμάμαι τα πάντα. Ας πούμε ότι είχα μια μικρή διάσειση, αλλά όλα είναι μια χαρά. Είμαι το ίδιο όπως και πριν».

Η μοτοσυκλέτα σας χτύπησε κατά τη διάρκεια της πτώσης;
«Ναι, νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα φταίει για τη διάσειση. Νομίζω πως το πίσω ελαστικό της με χτύπησε δύο φορές».

Είχατε χάσει τις αισθήσεις σας;
«Ναι, ίσως για ένα λεπτό. Πήρα έναν υπνάκο»!

Αλλά τώρα είστε 100% εντάξει;
«Ναι, βέβαια, πήγα στο σπίτι μου, ηρέμισα και χαλάρωσα. Όμως κατά την πτώση έσπασα ένα δάχτυλο, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δεν με ενοχλεί στην κανονική ζωή, αλλά μπορεί να με επηρεάζει στην οδήγηση. Την Τρίτη το δοκίμασα να οδηγήσω μία μοτοσυκλέτα παραγωγής και με πονούσε. Είναι ένα μικρό κάταγμα και ελπίζω να μην με ενοχλεί πάρα πολύ, όπως ο δείκτης του δεξιού χεριού, το οποίο είναι σημαντικό για να φρενάρω».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με την ασφάλεια στους αγώνες, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην F1 με το ατύχημα Jules Bianchi;
«Έχω ακούσει ότι υπάρχουν αναβάτες που έχουν παράπονα για αγώνες, που όταν υπάρχει πρόβλημα βγαίνουν μόνο κίτρινες σημαίες. Θα μιλήσουμε γι 'αυτό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας. Βέβαια αυτό είναι λίγο επικίνδυνο, κυρίως σε αγώνες με βροχή. Σε αυτούς συχνά να μένουμε με τα slick ελαστικά σε υγρή άσφαλτο, η οποία είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για τις μοτοσυκλέτες μας. Οι σημαίες είναι μια λύση στο πρόβλημα, όταν οι οργανωτές δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα, λόγω της βροχής. Βέβαια αν ο αγώνας διακοπεί, θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο, αλλά όπως είπα θα μιλήσουμε για το αύριο».

«Όσο αφορά τον Bianchi, λυπάμαι πολύ. Τον συνάντησα μία φορά στη Maddona di Campiglio. Είναι ένας πολύ καλός, νεαρός άντρας με μεγάλο ταλέντο και είναι πραγματικά κρίμα. Είχε πολύ κακή τύχη. Το φορτηγό δεν θα πρέπει να είναι στην περιοχή run-off. Ήταν μάλλον ένα λάθος, γιατί αν ένας γερανός κινείται σε μια περιοχή εξόδου ο αλυτάρχης θα πρέπει να σταματήσει τον αγώνα ή τουλάχιστον να φέρει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας».