F1 Grand Prix Ρωσίας: Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Putin

Όσοι βρεθούν στη Ρωσία για το πρώτο Grand Prix της F1 θα αντιμετωπίσουν τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, που καλύπτουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 λόγω της επίσκεψης Putin στο Sochi.

Οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών συνεργείων έχουν ενημερωθεί πως ίσως κάποια στιγμή οι οθόνες θα μαυρίσουν και οι ενδοεπικοινωνίες θα σιγήσουν. Αιτία οι παρεμβολές της υπηρεσίας ασφαλείας του προέδρου για την αποτροπή πιθανών ενεργοποιήσεων βομβών.

Η Daily Mail υποστηρίζει, επίσης, ότι «φύλαξη από απόσταση» ενάντια στις αερομεταφερόμενες απειλές μπορεί να προκαλέσει τηλεοπτικές παρεμβολές, επιπλέον τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν οδηγία να μην κινηματογραφούν στενά το Ρώσο πρόεδρο αλλά ούτε και τον βασιλιά του Μπαχρέιν, που θα είναι και εκείνος εκεί.

Εν μέσω της αμφιλεγόμενης διαμάχης με την Ουκρανία, η ασφάλεια είναι επίσης αισθητά υψηλή σε όλους τους τομείς στο νέο Soch Autodrom, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ένοπλων φρουρών και των ελέγχων όπως αυτών στα αεροδρόμια.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει στο site της περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την ανάρτησή της, όταν ο Putin έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί το κτίριο απέναντι από την εξέδρα, τα παράθυρα του θα μείνουν κλειστά ώστε να εμποδίσουν τυχόν δολοφονική απόπειρα.

Επίσης το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι ομάδες της F1 θα χάσουν τα ασύρματα συστήματά τους για 15 λεπτά ενώ το πέρασμα της κάμερας και των δημοσιογράφων από το grid είναι πιθανό να απαγορευτεί.