F1: Η επιστροφή των Grand Prix στο Las Vegas

Οι ομάδες και οι οδηγοί της F1 συζητούν για μείωση των αγώνων της χρονιάς και λιγότερες διοργανώσεις σε δρόμους πόλης ενώ ο Bernie Ecclestone σχεδιάζει να… προσθέσει αγώνες και μάλιστα μέσα στο κέντρο μεγαλουπόλεων.


Oι αγώνες σε οδικά δίκτυα κρύβουν εκπλήξεις και είναι επικίνδυνοι για τους οδηγούς της F1. Όμως ο Bernie Ecclestone δε νοιάζεται και μετά το Sochi, έχει στο μυαλό του την επιστροφή μίας ακόμη διοργάνωσης, που θα του φέρει πολλά χρήματα: Το Grand Prix στους δρόμους του Las Vegas.

Aν τελικά γίνει αγώνας στη μέκα των τυχερών παιχνιδιών, δεν θα είναι η πρώτη φορά αφού είχαν γίνει εκεί διοργανώσεις το 1981 και το 1982 (Caesars Palace Grand Prix).

Ο 83χρονος Bernie Ecclestone δήλωσε πρόσφατα πως οι διοικούντες της πόλης έχουν κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για αγώνα γύρω από το «Strip» τον κεντρικό δρόμο (σημείο αναφοράς) της πόλης και πολύ πιθανό να τον δούμε ξανά σύντομα (το 2015).

Εκτός από το Grand Prix στο Austin, οι Αμερικανοί ήθελαν να διοργανώσουν αγώνα Formula 1 και στο New Jersey, όμως χωροταξικά ζητήματα δεν τους το επέτρεψαν.

Θυμίζουμε πως το 2015 επιστρέφει ο αγώνας στο Μεξικό ενώ το Ευρωπαϊκό Grand Prix θα φιλοξενηθεί σε νέα πίστα στο Baku. Έτσι ίσως δούμε πάνω από 20 διοργανώσεις την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: F1: Logistics για το Grand Prix στη Ρωσία