F1: Λεπτό προς λεπτό το ντοκιμαντέρ του ADR για τον Schumacher
Το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για τον Michael Schumacher. Σε αυτό η φιλόσοφος Rebekka Reinhard προσπαθεί να εξηγήσει γιατί ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ τον Schumacher και γιατί συμμετέχει τόσο πολύ στο δράμα του.
«Αυτό που κάνει τον Σουμάχερ έναν τραγικό ήρωα, είναι ο συμβολισμός. Έπαθε ζημιά χωρίς να φταίει και αυτό έγινε ένα σύμβολο αδικίας» κατέληξε η Γερμανίδα φιλόσοφος και με τις μαρτυρίες φίλων, συνεργατών και συναθλητών του 45χρονου πολυπρωταθλητή της Formula 1 προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο Michael Schumacher.
Από τους συναθλητές του μιλά στο ντοκιμαντέρ ο David Coulthard που αναφέρει: ««Δεν είχα κανένα πρόβλημα, όταν έχανα από κάποιον, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στη Formula Όταν έβαζε τη φόρμα του και έμπαινε στο αυτοκίνητο , ήταν σαν να φορούσε τη στολή του Superman. Εξαιτίας του έμαθα τόσο καλά τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας, αφού έπρεπε να τον ακούω συχνά. Στην ιδιωτική του ζωή είναι ένας πολύ ντροπαλός άνθρωπος».
Το παρόν στο φιλμ δίνει και ο Ross Brawn, πρώην manager της Mercedes και συνεργάτης του Schumi στη Ferrari, που περιγράφει τις δεξιότητες του Γερμανού: «Ο Michael είχε την ικανότητα να κερδίσει αγώνες, τους οποίους ήταν κανονικά αδύνατον να νικήσεις. Η φυσική του κατάσταση ήταν απίστευτη, σε αυτό έθεσε νέα μέτρα και σταθμά» .
Απρόθυμος να κάνει σχόλια αλλά και να δώσει περισσότερες πληροφορίες δείχνει ο υπεύθυνος της πίστας του ski όπου έγινε το ατύχημα. Ο Jean-Louis Leger-Mattei. «Το ατύχημα συνέβη έξω από τις χαρτογραφημένες πίστες, γιατί μας κατηγορείτε; Δεν θέλουμε να γίνεται λόγος για τον Schumacher. Το ατύχημα έγινε πριν από πολύ καιρό και οι έρευνες έδειξαν πως δεν φταίμε».
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται επίσης και οι δύο τρόποι πληροφόρησης για την υγεία του 45χρονου πρωταθλητή της F1. Αυτός της manager του Sabine Kehm, που είναι φειδωλή αλλά και του πρώην οδηγού της Formula 1 Philippe Streiff, που φάνηκε περισσότερο ωμός και ρεαλιστικός λέγοντας στην Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ότι ο Schumacher ξεκινά τώρα, να αναγνωρίζει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος .
Πλησιάζοντας προς το τέλος του ντοκιμαντέρ, η ιστορία φτάνει στην επέτειο του ατυχήματος. Η σκηνή μεταφέρει τους θεατές στη γενέτειρά του Schumacher στο Kerpen όπου μία παιδική χορωδία τραγουδά το «Born to Fight» (Γεννήθηκες για να πολεμάς) η σύζυγός του Corinna ευχαρίστησε τα παιδιά της χορωδίας για το πολύ ωραίο δώρο με ένα κείμενο που έλεγε : «Έχεις να περπατήσεις πολύ δρόμο σε μία σκοτεινή νύχτα και είσαι μόνος σου. Έχεις γεννηθεί να πολεμάς» .
Κομμάτι του φιλμ αποτελεί η «κόντρα» ανάμεσα στους Ιατρούς Gary Hartenstein και Gerard Saillant. Ο Hartenstein ξεσπά κατά του Saillant, λέγοντας πως εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση του Schumacher και τον κατηγόρησε για να πετύχει και να γίνει γνωστός .
Τελευταία σκηνή είναι αυτή όπου ο Sebastian Vettel λέει: «Προσεύχομαι να γίνει ένα θαύμα, και ο Schumacher να ξυπνήσει και είναι όπως τον γνωρίσαμε».