F1 Χειμερινές Δοκιμές –Βαρκελώνη: Maldonado ο ταχύτερος

Ο Maldonado βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας στο Circuit de Catalunya με τους Raikkonen και Ricciardo να ακολουθούν.

F1 Χειμερινές Δοκιμές –Βαρκελώνη: Maldonado ο ταχύτερος
4'

Το ξεκίνημα των δοκιμών στο Circuit de Catalunya τα είχε όλα: Κόκκινες σημαίες, πρόωρες εγκαταλείψεις και τον Pastor Maldonado (Lotus) να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο.

Lotus
Ο κινητήρας της Mercedes φαίνεται να έχει βελτιώσει την Lotus E23. Ο Maldonado κινήθηκε μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον χρόνο της pole position του Ισπανικού Grand Prix του 2014. Στο πρωινό κομμάτι των δοκιμών ο "Maldo" έφερε δύο φορές την κόκκινη σημαία λόγω προβλημάτων σε κάποιους αισθητήρες της E23. Το απόγευμα όμως τα προβλήματα λύθηκαν και η ομάδα κατάφερε να δουλέψει τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά stint. Προς το τέλος της ημέρας ο Maldonado φόρεσε την μαλακή γόμα και σημείωσε την ταχύτερη επίδοση. Στη συνέχεια (20/2) αναλαμβάνει δράση ο Jolyon Palmer, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1.


Ferrari
Ο Kimi Raikkonen σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Η SF15-T «επιβεβαίωσε» τον πολύ καλό ρυθμό που είχε στη Χερέθ. O «Raikko» ξεκίνησε με αεροδυναμικές δοκιμές ενώ το απόγευμα δούλεψε αρχικά σε δοκιμαστικές εκκινήσεις και στη συνέχεια αξιολόγησε ελαστικά και set-up. Ο Raikkonen παραμένει στο τιμόνι της SF15-T.

Red Bull
Η ημέρα των δοκιμών δεν ξεκίνησε καλά για την Red Bull Racing. Ο Ricciardo αφού ολοκλήρωσε το αεροδυναμικό του πρόγραμμα έμεινε στο pit box, όταν η RB11 παρουσίασε προβλήματα. Ο Αυστραλός σημείωσε τον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο μία ώρα πριν την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους. Το απόγευμα συμπλήρωσε 59 γύρους και «έγραψε» τον τρίτο ταχύτερο γύρο, με την μαλακή γόμα. Ο Ricciardo συνεχίζει κι αύριο.

Force India
Η ομάδα από την Ινδία βρέθηκε στο επίκεντρο της ημέρας χάρη στον οδηγό της τον Pascal Wehrlein. Ο 20χρονος μοίρασε την ημέρα του ανάμεσα στη Force India (πρωί) και την Mercedes (απόγευμα) αντικαθιστώντας τον Hamilton. Το απόγευμα ο Perez μπήκε στο cockpit της VJM07 και συμπλήρωσε 35 γύρους. Η Force India επικεντρώθηκε σε αξιολόγηση των ελαστικών της Pirelli σημειώνοντας τόσο μικρά όσο και μεγάλα stint. Αύριο ο Perez θα έχει ολόκληρη την ημέρα στη διάθεσή του.


Sauber
Ο Βραζιλιάνος F. Nasr είχε μια επεισοδιακή ημέρα. Το πρωί ήταν ο καλύτερος ως τη στιγμή που συγκρούστηκε με την Susie Wolff. Η Sauber είχε μεγάλη ζημιά στο πίσω μέρος με κατεστραμμένη ανάρτηση και πίσω πτέρυγα. Οι μηχανικοί της Sauber έκαναν εκπληκτική δουλειά και ο Nasr βγήκε ξανά στην πίστα τα τελευταία 30 λεπτά της περιόδου. Τις δοκιμές συνεχίζει ο Ericsson.

Toro Rosso
Ο 17χρονος Ολλανδός δούλεψε περισσότερο συμπληρώνοντας 93 γύρους . Η Toro Rosso δεν προσπάθησε να σημειώσει γρήγορους χρόνους και το πρόγραμμα της περιελάμβανε μεγάλα stint αξιολόγησης ελαστικών και set-up. Τη δουλειά συνεχίζει ο Sainz Jr.

McLaren
Ίσως η χειρότερη ημέρα για την McLaren σήμερα καθώς η MP4-30 συμπλήρωσε συνολικά 21 γύρους και σταμάτησε. Όμως λίγο πριν την μεσημεριανή διακοπή η Honda ανακοίνωσε πρόβλημα στο MGU-K. Αυτό σήμαινε πρόωρη ολοκλήρωση της ημέρας καθώς έπρεπε να αλλαχτεί ο κινητήρας αλλά και το MGU-K.

Mercedes
Η Mercedes ξεκίνησε την ημέρα της με τον Hamilton αλλά την ολοκλήρωσε με τον αναπληρωματικό της οδηγό. Ο Hamilton έφυγε από την πίστα κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο λόγω υψηλού πυρετού και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Η Mercedes κάλεσε τον Wehrlein καθώς ούτε ο Rosberg μπορούσε να καλύψει το κενό. Ο Γερμανός αναρρώνει από μια φλεγμονή στον λαιμό. Με τον Wehrlain στο τιμόνι η Mercedes επικεντρώθηκε σε αξιολόγηση ελαστικών και δουλειά πάνω στην αξιοπιστία της W06. Μεγάλα stint με την σκληρή γόμα ήταν το αντικείμενο. Το απόγευμα ο Wehrlein έχασε αρκετή ώρα στο pit box καθώς η Mercedes αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου.

Williams
Η Williams ξεχώρισε για τους μηχανικούς της . Η κα Wolff μετά τη σημερινή ημέρα μάλλον θα περιοριστεί σε φωτογραφίσεις και PR. Η Βρετανίδα είχε μια σύγκρουση με τον Nasr στη στροφή 5, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εμπρός ανάρτηση της Williams δημιουργώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα της ομάδας. Χάθηκαν αρκετές ώρες αλλά τελικά η FW37 βγήκε ξανά στην πίστα στα τελευταία 20 λεπτά της ημέρας. Αύριο (20/2) αναλαμβάνει ο Massa και ελπίζουμε να δούμε τι κάνει η FW37.

Οι χρόνοι της ημέρας

Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι

  1. Pastor Maldonado Lotus 1:25.011 69
  2. Kimi Raikkonen Ferrari 1:25.167 74
  3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing 1:25.547 59
  4. Sergio Perez Force India 1:26.636 34
  5. Felipe Nasr Sauber 1:27.307 79
  6. Max Verstappen Toro Rosso 1:27.900 93
  7. Jenson Button McLaren 1:28.182 21
  8. Pascal Wehrlein Mercedes 1:28.329 80
  9. Susie Wolff Williams 1:29.400 86
  10. Lewis Hamilton Mercedes 1:30.429 11

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα