F1 Καναδάς: Πρώτος ο Αλόνσο

Δύο πρόσωπα και αρκετά περιστατικά σημάδεψαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά...

Δύο πρόσωπα και αρκετά περιστατικά σημάδεψαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά στο γκραν πρι του Μόντρεαλ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) και ο Πέντρο Ντε Λα Ρόσα (Sauber) ήταν τα δύο πρόσωπα. Ο πρώτος έγραψε τον ταχύτερο γύρο στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών, ενώ ο δεύτερος κλήθηκε την τελευταία στιγμή να οδηγήσει για την ομάδα της Sauber – Ferrari.

Ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν πτοήθηκε από τις πολλές εξόδους των άλλων οδηγών και τις διακοπές της περιόδου και έγραψε χρόνο 1: 15,107’’ με τη μαλακή γόμα. Η έκπληξη όμως ήρθε από την Sauber. Ο Σέρτζιο Πέρεζ ένοιωσε ζαλάδες μετά το τέλος της πρωινής περιόδου. Έτσι, στην ελβετική ομάδα αναγκάστηκαν να βάλουν αντικαταστάτη στο μονοθέσιο του Μεξικανού, που δεν ήταν άλλος από τον Πέντρο Ντε Λα Ρόσα, ο οποίος προς το παρόν είναι δοκιμαστής της McLaren.

Τον Αλόνσο ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, οι μηχανικοί του οποίου έκαναν τον δικό τους αγώνα ταχύτητας, για να ετοιμάσουν έγκαιρα το μονοθέσιό του μετά την έξοδο του Γερμανού το πρωί. Ο Φελίπε Μάσα πέτυχε τον 3ο καλύτερο χρόνο, με τις McLaren να ακολουθούν, με τον Λιούις Χάμιλτον εμπρός από τον Τζένσον Μπάτον . Στη Mercedes GP επέλεξαν να μην πιέσουν για καλό χρόνο και χρησιμοποίησαν το χρόνο δοκιμάζοντας αγωνιστικές ρυθμίσεις, με τους Νίκο Ρόζμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ να «γράφουν» το 19ο και 20ό χρόνο αντίστοιχα.

Παρακολουθήστε απόψε στις 20:00 λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των δοκιμαστικών μέσα από το live του Onsports.gr

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος . Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 1: 15,107’’

2ος . Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) + 0,369’’

3ος . Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 0,494’’

4ος . Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) + 0,870’’

5ος .Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 0,882’’

6ος . Πολ Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes) + 0,982’’

Πηγή: onsports.gr