Το εξάτροχο Rezvani Hercules είναι τρομακτικό και πανίσχυρο

Ο Ηρακλής της καλιφορνέζικης Rezvani Motors είναι όνομα και πράγμα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η παρουσία ενός επιπλέον άξονα καθιστά από μόνη της ένα τζιπ άξιο λόγου και αναφοράς, πόσο μάλλον αν έχει επιπλέον και 1.320 ίππους κάτω από το καπό, όπως το Hercules, ο Ηρακλής δηλαδή, της Rezvani.

To Rizvani Hercules λοιπόν είναι αντάξιο του ονόματός του, μιας και το μήκος του φτάνει τα 6,2 μέτρα και το ύψος του προσεγγίζει τα 200 εκατοστά. Οι τρεις άξονές του είναι καθόλα ενεργοί, κάτι που σημαίνει πως η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται σε μόνο δύο, σε τέσσερις ή και στους έξι τροχούς.

Η ανάρτηση είναι ειδικά εξελιγμένη από τη Fox, ενώ το πλαίσιο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι αυτό του Jeep Gladiator και φυσικά έχει υποστεί πολλές, μα πάρα πολλές μετατροπές.

Η έκδοση των 1.320 ίππων είναι βέβαια η κορυφαία, με έναν V8 7.000 κυβικών, ο οποίος με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή αποδίδει και 1.340 Nm, ικανά να μετακινήσουν ακόμα και… βουνό.

Το κόστος της top εκδοχής του Rezvani Hercules ανέρχεται σε 1.000.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και πιο προσιτές. Όπως η βασική με τον V6 diesel των 3.000 κυβικών που αποδίδει 265 ίππους και κοστίζει από 225.000 δολάρια, μια επίσης V6 βενζίνης με 3.600 κυβικά και 290 ίππους και μια «απλή» V8 με τον Hemi των 6.400 κυβικών και 507 ίππους.

Το σίγουρο είναι πως με καμία δεν πρόκειται να περάσετε απαρατήρητοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr