Το Silence S04 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό από την Ισπανία

Μία start-up εταιρία με την ονομασία Silence (πετυχημένη, δε νομίζετε;) παρουσίασε ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι με τον κωδικό S04. Το οποίο θα ξεκινά από τις 7.500 ευρώ.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης (city-car) με ελκυστική εμφάνιση και παραπέμπει περισσότερο σε ένα μικρό τετράτροχο παρά σε ένα αυτοκίνητο με την κλασική σημασία του όρου. Και αυτό επειδή η Silence έχει ήδη παρουσιάσει τα ηλεκτρικά σκούτερ S01, S02 και S03, οπότε το S04 προέκυψε ως ένα φυσικό επακόλουθο.

Το μήκος του φτάνει τα 2,33 και το πλάτος του τα 1,56 μέτρα προσφέροντας πολύ μεγάλη ευελιξία στην πόλη. Πόσο μεγάλη; Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης το Smart ForTwo έχει μήκος 2,695 μέτρα και πλάτος 1,66 μέτρα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια δυναμική μάσκα σε σχήμα V και προβολείς LED.

Στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογη… smart διάταξη χωρώντας δύο επιβάτες, δηλαδή τον οδηγό και τον συνοδηγό. Όσο για το χώρο αποσκευών αυτός φτάνει τα 310 λίτρα όταν στο ForTwo είναι μόλις 260.

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και προηγμένος μιας και η Silence ισχυρίζεται πως υπάρχουν ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός, ESP, σύστημα keyless για ξεκλείδωμα και εκκίνηση χωρίς κλειδί αλλά με το smartphone του οδηγού κ.α.

Το S04 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας. Η πρώτη έχει μόλις 8 ίππους και τελική περιορισμένη στα 45 χλμ./ώρα με μία μικρή μπαταρία 5,6 kWh ώστε στην Ισπανία να μπορούν να το οδηγούν άτομα με άδεια μοτοποδηλάτου και από την ηλικία των 15 ετών.

Η δεύτερη έκδοση έχει μεγαλύτερο ηλεκτρικό μοτέρ με 19 ίππους και η τελική της φτάνει τα 90 χλμ./ ώρα. Η μπαταρία των 11,5 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Και στις δύο εκδόσεις η μπαταρία είναι αφαιρούμενη ώστε αν κάποιος είναι συνδρομητής στο πρόγραμμα της Silence να μπορεί να την αντικαθιστά με γεμάτη με μία μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ.

Το Silence S04 έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στη Βαρκελώνη, όπου και κατασκευάζεται ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει εντός του 2022 με τη βασική τιμή να ξεκινά από τις 7.500 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θλίψη για τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το χρονικό της τραγωδίας που «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη