Πωλήθηκε μια ακόμη σπάνια Ferrari Testarossa

H Testarossa είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Ferrari και έτσι κάθε μια που πωλείται αποτελεί είδηση.

Του Γιάννη Σκουφή

H συγκεκριμένη Testarossa είναι μοντέλο του 1991 και πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία που έγινε από την Bring a Trailer στο Μαϊάμι. Η τιμή πώλησης της έφτασε τις 135.000 δολάρια και δικαιολογείται απόλυτα τόσο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όσο και από τα λίγα χιλιόμετρα που έχει διανύσει. Μόλις 23.000.

Η εικονιζόμενη Testarossa είχε πωληθεί καινούργια στον Καναδά και το 2017 εισάχθηκε στην Καλιφόρνια. Από εκεί την αγόρασε ένας έμπορος, ο οποίος αναζωογόνησε το γνήσιο λευκό χρώμα της και τις 16άρες ζάντες.

Όπως μπορούμε να δούμε σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό, με το πάνω μέρος του ταμπλό και την κονσόλα να έχουν επένδυση από σκούρο καφέ δέρμα. Τα καθίσματα έχουν μια μπεζ απόχρωση δημιουργώντας μια πολύ όμορφη αντίθεση με το λευκό του αμαξώματος.

Υπάρχουν πολλές ανέσεις και διευκολύνσεις που ακόμη και για μία Ferrari εκείνη την εποχή θεωρούνταν πολυτέλεια, όπως π.χ. τα ηλεκτρικά παράθυρα ή το ραδιοκασετόφωνο της Alpine.

Υπενθυμίζεται πως η ισχύς προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό boxer με 12 κυλίνδρους και 4.900 κυβικά που αποδίδει 385 ίππους.

Η Testarossa ήταν από πιο ποθητά supercar της δεκαετίας του ‘80 και είχε γίνει πασίγνωστη και στα χέρια του Ντον Τζόνσον στον ρόλο του Σόνι Κρόκετ, του πρωταγωνιστή της ανεπανάληπτης σειράς «Οι Σκληροί του Μαϊάμι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.