Ποιος θα αγοράσει αυτή την ταλαίπωρη Jaguar;

Πρόκειται για μία μοναδική XKE η οποία έχει μια μακρινή συγγένεια με τη σπάνια Lightweight E-Type που είχε κατασκευαστεί την περίοδο 1963- 64.

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

H Jaguar E-Type είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα που έχει να επιδείξει όχι μόνο η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και η παγκόσμια. Όσον αφορά την πολύ ειδική έκδοση Lightweight, το 2014 το ιστορικό τμήμα της βρετανικής εταιρείας αποφάσισε να κατασκευάσει ακόμη 6 φτάνοντας συνολικά τα 18 αυτοκίνητα.

Η Lightweight E-Type κινείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά αλουμινένιο κινητήρα με χωρητικότητα 3.800 κυβικών που συνδυάζεται με τεσσάρι κιβώτιο και αποδίδει 290 ίππους. Αυτές τις ειδικές E-Type τις απόκτησαν μεταξύ άλλων και διάσημοι οδηγοί, όπως ο Graham Hill και ο Jackie Stewart.

Αυτά για την εξαιρετικά σπάνια και ακριβή Ligthweight. Διότι η εικονιζόμενη XKE (αυτή ήταν η ονομασία της E-Type στις ΗΠΑ) του 1964 που πωλείται στη Καλιφόρνια δεν έχει καμία σχέση. Ούτε με τις Lightweight, μήτε με τις E-Type.

Το αυτοκίνητο το είχε αποκτήσει ο τωρινός του ιδιοκτήτης το 1978 και από τότε φρόντισε να του αλλάξει… τα φώτα. Έχει κάνει τόσες πολλές μετατροπές και αλλαγές που η γνησιότητα του αυτοκινήτου έχει αλλοιωθεί. Αλλά όπως λέει ο ίδιος το χάρηκε.

Πάντως, στην ιστοσελίδα δημοπρασιών Βringatrailer η τιμή με το ζόρι θα ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια. Πάλι καλά, αφού κάτω από το καπό ούτε καν ο κινητήρας δεν είναι o γνωστός V12, αλλά ένας άγνωστης προέλευσης επίπεδος εξακύλινδρος 4.000 κυβικών.

Έχει όλα τα καλά, όπως τριπλά καρμπυρατέρ της Weber, πεντάρι σασμάν, πίσω μπλοκέ διαφορικό κ.α. Αλλά αυτό που λείπει από αυτή την XKE είναι η αυθεντικότητα της, αφού ακόμη και το αμάξωμα αλλά και το ταμπλό είναι πολύ διαφορετικό από το ορίτζιναλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα