Η Toyota εξελίσσει το πιο άνετο κάθισμα στον κόσμο

Η Toyota έχει εξελίξει ένα προηγμένο κάθισμα που θα μπορούσε να σας χαλαρώνει και να σας ξεκουράζει στα μακρινά ταξίδια.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά τα καθίσματα τεχνολογίας IsoDynamic που προσφέρονται στο Toyota Tacoma TRD Pro, ένα θηριώδες αγροτικό που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, διαθέτουν έναν υδραυλικό μηχανισμό που περιορίζουν τα ταρακουνήματα στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Τώρα, η Toyota εξελίσσει ένα νέο κάθισμα που υπόσχεται να γυμνάζει το σώμα για όσους κάνουν καθιστική ζωή. Αυτά είναι τα καλά νέα, ενώ τα άσχημα είναι ότι αυτό το κάθισμα αφορά αρχικά καρέκλες γραφείου, δίχως όμως να αποκλείεται η εφαρμογή του και στα αυτοκίνητα.

Κομματάκι δύσκολο, ωστόσο, αφού ο μηχανισμός «εκγύμνασης» βασίζεται σε τρία βάσεις στήριξης όπου η μία είναι πιο κοντή από τις άλλες. Κατά την περιστροφή, η οποία διαρκεί ένα λεπτό ώστε να μην γίνεται αισθητή από τον χρήστη, η λεκάνη αλλάζει γωνία και κάτι τέτοιο βοηθά στο ξύπνημα των μυών.

Η Toyota εξηγεί ότι δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν αντανακλαστικές στάσεις που υποσυνείδητα διατηρούν τη στάση του σώματος, η λεκάνη κινείται φυσικά ενώ το κεφάλι παραμένει ακίνητο. Ουσιαστικά, οι μύες σας σφίγγουν και χαλαρώνουν επανειλημμένα, ακόμα κι αν παραμένετε καθισμένοι.

Επιπλέον, αφού η καρέκλα δεν αφήνει το σώμα σε ησυχία, είναι δύσκολο να παραμείνει ο καθήμενος σε απόλυτα σταθερή θέση. Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην πλάτη αλλά και των αυχενικών συμπτωμάτων.