Δείτε την Porsche Panamera να κατακτά το Nürburgring

Η πίστα του Nürburgring είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για κάθε μοντέλο υψηλών επιδόσεων που θέλει να «γράψει» ένα ρεκόρ ταχύτητας.

Newsbomb

2'

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία που ακούμε για ένα ρεκόρ ταχύτητας. Είτε πρόκειται για το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής (βλέπε Civic Type R), είτε για το πιο γρήγορο κόμπακτ σεντάν (το Audi RS 3), είτε το ταχύτερο ηλεκτρικό παραγωγής (το Rimac Nevera)…

Τώρα, έρχεται η Porsche να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ στα μεγάλα σεντάν με υβριδικό σύστημα μετάδοσης. Συγκεκριμένα, με τη νέα Panamera Turbo S E-Hybrid που αποδίδει 782 ίππους, που έχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 325 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για την πιο ισχυρή Panamera που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά και την πιο γρήγορη. Για αυτό η Porsche την έστειλε στο Nurburgring για να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ και να σημειώσει ένα γύρο σε 7 λεπτά και 24,17 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, η γερμανική εταιρία έδωσε και το σχετικό βίντεο όπου μας δείχνει τον Lars Kern, τον οδηγός εξέλιξής της που ξέρει απέξω και ανακατωτά το Nürburgring χαλαρό στο κάθισμα του και τα πάντα να περνούν πολύ γρήγορα.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από τα πιο γρήγορα τμήματα της πίστας όπου η Panamera φτάνει τα 280 χλμ./ώρα στην Schwedenkreuz, τη διαβόητη γρήγορη αριστερή καμπή που ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα.

Το πίσω μισό μετά το Karussell είναι γεμάτο από γρήγορες στροφές, και η Panamera τις περνά σαν βέλος. Στην μεγάλη ευθεία, ο Kern ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα και στο τέλος σημειώνει το ρεκόρ των 7:24.

Στην απίστευτη επίδοση της Panamera συντελεί τόσο το νέο πακέτο αεροδυναμικής που αυξάνει την κάθετη δύναμη όσο και στο Active Ride chassis που ελέγχει τις κλίσεις του αμαξώματος. Εκτός από ένα αγωνιστικό κάθισμα και ένα ρολ κέιτζ για την ασφάλεια, η Panamera ήταν ακριβώς όπως την παραγγέλνουν οι πελάτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο