Η αστυνομία ακινητοποίησε Tesla Model 3 με κοιμισμένο οδηγό με επέμβαση στο Autopilot!

Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει και να χρησιμοποιήσει τους αισθητήρες του συστήματος Autopilot για να σταματήσει το αυτοκίνητο με τον κοιμισμένο οδηγό, που τελικά βρέθηκε να κατέχει ναρκωτικές ουσίες.

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη στη Νότια Καρολίνα, όπου ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη ενώ κοιμόταν στο τιμόνι του ημι-αυτόνομου Tesla Model 3.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν η αστυνομία του Wilson’s Mills έλαβε κλήση σχετικά με έναν οδηγό που έδειχνε να κοιμάται ενώ βρισκόταν στην Εθνική Οδό 70.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το λευκό Tesla Model 3 να κινείται αυτόνομα με τον οδηγό του κοιμισμένο στο τιμόνι. Παρά τις προσπάθειές τους να τον ξυπνήσουν χρησιμοποιώντας σειρήνες και φώτα, το Model 3 συνέχιζε την πορεία του.

Οι αστυνομικοί, αδυνατώντας να το σταματήσουν με τους συνήθεις τρόπους, τελικά τοποθέτησαν τα περιπολικά μπροστά από το Tesla, ενεργοποιώντας έτσι τους αισθητήρες του Autopilot, που τελικά το σταμάτησε σε ασφάλεια.

Μετά την ακινητοποίηση του Tesla, οι αστυνομικοί ξύπνησαν τον 25χρονο Michael Goodman, και πραγματοποίησαν έλεγχο για αλκοόλ και ναρκωτικά. Στην έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν δεκάδες κουτιά με ατμοποιητές (vape pens), τα οποία περιείχαν THC, μεθαμφεταμίνη και MDMA.

Ο Goodman αντιμετωπίζει τώρα πολλές σοβαρές κατηγορίες, όπως διακίνηση MDMA και μεθαμφεταμίνης, απρόσεκτη οδήγηση, κακούργημα κατοχής μαριχουάνας, κατοχή με πρόθεση πώλησης και αποτυχία να ανταποκριθεί σε σήματα έκτακτης ανάγκης. Κατάφερε να καταβάλει εγγύηση 50.000 δολαρίων για την προσωρινή του αποφυλάκιση έως την επόμενη του εμφάνιση στο δικαστήριο.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα αν ο Goodman ευγνωμονεί το Tesla για το ότι τον προστάτευσε από ένα πιθανό ατύχημα ή αν το κατηγορεί που τον οδήγησε στην σύλληψη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή