Ποιο αυτοκίνητο κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ bungee jumping;

Πόσοι έχουν το θάρρος να κάνουν bungee jumping; Σίγουρα όχι πολλοίm αλλά η ελεύθερη πτώση ενός αυτοκινήτου από ύψος 65 μέτρων είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία!

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Nissan κατάφερε να κατακτήσει το ρεκόρ για το bungee jumping με αυτοκίνητο από το μεγαλύτερο ύψος, καθώς έριξε ένα Qashqai από έναν γερανό, μάλιστα με οδηγό πίσω από το τιμόνι. Αυτή η εντυπωσιακή και ριψοκίνδυνη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με το αυτοκίνητο να πέφτει με το εμπρός του μέρος από ύψος 65 μέτρων.

Η ιαπωνική εταιρία πραγματοποίησε το τολμηρό αυτό εγχείρημα στο Puteaux, στα δυτικά προάστια του Παρισιού και προκειμένου να πετύχει το ρεκόρ πέρασε έναν ολόκληρο μήνα προγραμματίζοντας την όλη διαδικασία.

Έτσι λοιπόν ο γερανός σήκωσε μία πλατφόρμα με ένα ειδικά σχεδιασμένο κλωβό που σχεδιάστηκε για να αντέχει το βάρος του Qashqai, τόσο σε οριζόντια θέση όσο και υπό γωνία 45 μοιρών, δίνοντας την κατάλληλη θέση πριν από το άλμα.

Ο οδηγός που ανέλαβε το υψηλού κινδύνου bungee jumping με το SUV ήταν ο οδηγός αγώνων και κασκαντέρ Laurent Lasko.

Ο χειριστής του γερανού ανέβασε το Nissan στον αέρα και άνοιξε την πόρτα του κλωβού, αφήνοντας το αυτοκίνητο να πέσει με το εμπρός μέρος και με έναν ιμάντα υψηλής αντοχής δεμένο στο πίσω.

Το Qashqai πλησίασε στο έδαφος και ταλαντώθηκε όταν έφτασε στο μέγιστο μήκος του ιμάντα που το συγκρατούσε. Στη συνέχεια, ο γερανός κατέβασε το αυτοκίνητο αργά με τους τροχούς του στο έδαφος. Αφού επιθεώρησαν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τον ιμάντα, ο Prav Patel επιβεβαίωσε το ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον Jerome Biguet, στην επόμενη διαφημιστική εκστρατεία το Qashqai θα πηδά από κτίριο σε κτίριο. Κάτι σαν παρκούρ δηλαδή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή