Η Renault παρουσίασε το Heritage Spirit Scrambler R4

Στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι η γαλλική εταιρία παρουσίασε μια εντυπωσιακή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Scrambler, που αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό Renault 4.

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η μοτοσυκλέτα αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της Renault, η οποία περιλαμβάνει την παρουσίαση εξηλεκτρισμένων οχημάτων, από αυτοκίνητα μέχρι μοτοσυκλέτες. Όλα τους είναι εμπνευσμένα από το θρυλικό Renault 4, που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Η μοτοσυκλέτα, με την ονομασία Heritage Spirit Scrambler R4, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική startup Ateliers Heritage Bike. Σχεδιασμένη να θυμίζει τις κλασικές μοτοσυκλέτες των δεκαετιών του '60 και '70, η Heritage Spirit Scrambler συνδυάζει ρετρό αισθητική με σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία και είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό Cloud Blue που παραπέμπει στο χρώμα του αρχέτυπου Renault 4.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλαίσιο από χάλυβα και σώμα από σύνθετα υλικά, ενώ το χειροποίητο δερμάτινο κάθισμα εξασφαλίζει μια μοναδική vintage αίσθηση. Η ανάρτηση έχει διαδρομή 85 χιλιοστών, ενώ οι δίσκοι Brembo μπροστά και πίσω, σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς των 17 ιντσών και τα φαρδιά ελαστικά Michelin Anakee Wild, εξασφαλίζουν εξαιρετική σταθερότητα σε οποιοδήποτε έδαφος.

Η μοτοσυκλέτα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 7,0 kW, που αποδίδει 280 Nm ροπής, προσφέροντας ομαλή επιτάχυνση και ταχύτητα που φτάνει έως και τα 99 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 4,6 kWh εξασφαλίζει μετακινήσεις έως και 110 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 137 κιλά.

Η μικρή ισχύς επιτρέπει στους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου να την οδηγούν χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας

Η Heritage Spirit Scrambler R4 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση μόλις 10 μονάδων, με τιμή περίπου 25.000 ευρώ (στη Γαλλία). Πρόκειται για ένα premium προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση του Παρισιού, που συνδυάζει κλασική αισθητική με μοντέρνες επιδόσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή