Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «χαστουκίζουν» τον Γερουλάνο!
Αυτά, όμως, είναι γνωστά. Εκείνο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ότι κατά του υπουργού Τουρισμού και των επτά συναδέλφων του που υπέγραψαν τη σχετική απόφαση καταθέτουν αύριο αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ εκατόν δέκα φορείς και φυσικά πρόσωπα. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Ο Δημήτρης Καρύδης (βουλευτής Α΄ Πειραιά) και ο Παύλος Στασινός (βουλευτής Άρτας) «μουντζώνουν» τον κολλητό του Παπανδρέου, ο οποίος δεν ντρέπεται να υπογράφει αποφάσεις που αφορούν στην ίδια του τη γυναίκα. Βέβαια, οι δύο «πράσινοι» βουλευτές «μουντζώνουν» και στους άλλους της κυβέρνησης Παπανδρέου, που εσπευσμένα υπέγραψαν το χαρτί -δια περιφοράς- στις 4 Νοεμβρίου. (Μάλιστα, η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ… αυθημερόν! Γιατί η πρεμούρα; Να θυμίσω απλά ότι, εκείνες ακριβώς τις μέρες, η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεφτε από τα εθνικά επικίνδυνα τερτίπια του τότε πρωθυπουργού περί δημοψηφισμάτων. Αρα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, οι υπογράφοντες μπορεί να μην ήταν στις θέσεις τους για να υπογράψουν…).
Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνον οι δύο του ΠΑΣΟΚ. Την προσφυγή υπογράφουν άλλοι τέσσερις βουλευτές. Δύο της Ν.Δ.: ο Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά) και ο Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοια). Και δύο του ΣΥΡΙΖΑ: Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Θόδωρος Δρίτσας (Α΄ Πειραιά). Μαζί τους, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, δια της υπογραφής του -επίσης «πράσινου»- προέδρου της και δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Αλλά και 22 δήμοι και 66 σωματεία (τουριστικά, πολιτιστικά, αλιευτικά κ.λπ.). Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, θα ακολουθήσει και μήνυση με ανάλογο περιεχόμενο κατά των οκτώ υπουργών.
Οι προσφεύγοντες κατά της «θολής» απόφασης που τα κάνει… θάλασσα, αντί να βάλει τάξη σε έναν από τους πλέον συναλλαγματοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνουν:
- την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας,
- την έλλειψη ουσιαστικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων,
- την αναρμοδιότητα του οργάνου που την ενέκρινε,
- την έλλειψη τεκμηριωμένων και σαφώς καθορισμένων κριτηρίων χωροθέτησης των υδατοκαλλιεργητικών μονάδων,
- τις παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
- τον πλημμελή σχεδιασμό.
Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα θολό νομοθέτημα, που δεν προσφέρει αλλά αφαιρεί προοπτικές από τις υδατοκαλλιέργειες. Είναι αποτέλεσμα απίστευτων ακροβασιών, με συνέπεια να απαιτεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για να εξειδικευτεί, οι οποίες είναι βέβαιον ότι θα τα κάνουν όλα μπάχαλο. Σα να μην έφταναν αυτά, ξεσηκώνει κύμα –δικαιολογημένων σε πολύ μεγάλο βαθμό- αντιδράσεων από τουριστικούς φορείς, τουριστικές περιοχές και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι βλέπουν –εξαιτίας της θολής κοινής υπουργικής απόφασης- να απειλούνται δουλειές, επενδύσεις και υποδομές.
Γιατί, Παύλο;
Μετά (!) το πιεστήριο: Την τελευταία στιγμή -και αφού είχε δημοσιευθεί τούτο 'δω το ρεπορτάζ- ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης απέσυρε την "υπογραφή" του, για την οποία είχε δεσμευθεί προφορικά, παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου (όπως βεβαιώνει ο τελευταίος το newsbomb.gr). Για του λόγου το αληθές, ιδού η πρώτη σελίδα της προσφυγής, όπου φιγουράρει πάνω-πάνω η ΚΕΔ: