Ο Μπουτάρης και οι live… παρενέργειες

Κινδυνεύει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ η αρχικώς καλών προθέσεων απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη να μεταδίδει απ’ ευθείας μέσω της δημοτικής τηλεόρασης τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Το εγχείρημα αγκαλιάστηκε και από τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι παρακολουθούν με φανατισμό τις εργασίες του οργάνου από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους ανακηρύσσοντας τη συγκεκριμένη μετάδοση, μακράν ως τη δημοφιλέστερη της δημοτικής τηλεόρασης.

Ο Μπουτάρης και οι live… παρενέργειες

Η τηλεοπτική προβολή των συνεδριάσεων, ωστόσο, έχει δύο σοβαρές παρενέργειες.

Η πρώτη αφορά στον… εκτροχιασμό της ημερήσιας διάταξης καθώς σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, με πρώτους και καλύτερους τους επικεφαλής των παρατάξεων, αρέσκονται σε παρεμβάσεις επί γενικών πολιτικών θεμάτων γνωρίζοντας ότι απευθύνονται σε πολυπληθές ακροατήριο.

Η δεύτερη παρενέργεια έχει να κάνει με την παρέλαση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κάθε λογής διαμαρτυρόμενων, ακόμη και άσχετων με τα ζητήματα του δήμου. Γνωρίζοντας ότι η διαμαρτυρία τους δεν θα περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου αλλά θα φτάσει σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία όπου εκπέμπει η TV100, προβαίνουν σε χάπενινγκ, καταλαμβάνοντας το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, αναρτώντας πανό, κ.ά. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν οι εντάσεις καθώς και οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος δημοτικών συμβούλων, κυρίως της πλειοψηφίας.

Και, βέβαια, στις εποχές που ζούμε, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν λόγους να διαμαρτύρονται είναι πάρα πολλοί. Οπως πάρα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση, οι οποίοι δεν μπορούν να θρέψουν καν παιδιά και οικογένειες... Πώς να τους χρεώσεις ότι ψάχνουν κάθε πιθανό τρόπο να προβάλλουν το πρόβλημά τους, ελπίζοντας με κάποιο τρόπο να βγουν από το αδιέξοδο;

Χαρακτηριστική είναι ηπερίπτωση της χθεσινής διακοπής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη που σημειώθηκε επί θητείας Γιάννη Μπουτάρη. Στην αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου οι οποίοι πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα παρέκτασης, η δυνατότητα δηλαδή να διεκδικήσουν την παραμονή στην εργασία τους προσφεύγοντας σε δικαστήρια της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του δήμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να δοθεί η δυνατότητα παρέκτασης, καθώς έχουν ήδη επιστρέψει στο δήμο και παλαιότεροι συμβασιούχοι και δεν πλέον υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν όλοι.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να προσέλθουν εκ νέου στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας στην οποία θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα. Οι συμβασιούχοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν κι έτσι η συνεδρίαση διεκόπη.

Λεπτομέρεια: ο λόγος που οι συμβασιούχοι ζητούν εκδίκαση στην Αθήνα σχετίζεται με το γεγονός ότι τα δικαστήρια της πρωτεούσης επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους προσφυγές, εν αντιθέσει με αυτά της Θεσσαλονίκης τα οποία εμφανίζονται… ανάλγητα. Πάντως, χθες, στους διαδρόμους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης κυκλοφορούσαν εντόνως σχόλια περί λειτουργίας κυκλώματος δικαστικών λειτουργών και γνωστών (από άλλες υποθέσεις) Αθηναίων εργατολόγων οι οποίοι κατορθώνουν και εκδίδουν φιλεργατικές αποφάσεις.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή