Κι εγένετο …σκοτάδι

Μας χάρισαν λέει 100 δισ. με το κούρεμα. Μάλιστα.

Κι εγένετο …σκοτάδι

Μας δίνουν και πρόσθετα 130 δισ. ευρώ. Δεύτερο μάλιστα.

Και πρώτο ερώτημα: Τα λεφτά που μας αφαίρεσαν και τα λεφτά που θα μας δώσουν (230 δισ. στο σύνολό τους δηλαδή) μήπως θα βελτιώσουν την άθλια ζωή μας, θα επιστρέψουν καμιά πεντάρα στους πεινασμένους συνταξιούχους, θα δώσουν δουλειά και μια ελπίδα στο ένα εκατομμύριο άνεργους , θα βάλουν λίγα καύσιμα στη μηχανή της ανάπτυξης;

Απάντηση πρώτη: Για να έχουμε λεφτά να επιστρέφουμε τα δανεικά τους με τα ληστρικά επιτόκια, για να σώσουν τις τράπεζές τους, για να βάζουν χέρι στην πτωχευμένη Ελλάδα, γίνεται όλος αυτός ο τζερτζελές.

Δεύτερο ερώτημα: Τι δίνουμε από την πλευρά μας γι’ αυτά τα ρημάδια τα 230 δισ. του κουρέματος και του νέου δανείου;

Απάντηση δεύτερη: Τους δίνουμε την Ελλάδα και το μέλλον της, τον ιδρώτα των παιδιών μας για τα επόμενα χρόνια. Τους δίνουμε την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας ανεξαρτησία και την καθημερινή μας απόγνωση για επιβίωση.

Μην τολμήσει κανείς σήμερα να πει το γνωστό «κι εγένετο φως». Να πει καλύτερα κι εγένετο σκοτάδι, σκοτάδι για πολλές δεκαετίες.

Ερώτημα τρίτο και τελευταίο: Τώρα κατάλαβαν οι «εθνικές μας κότες» (Παπακωνσταντίνου και παρέα) πόσο μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο είχαν στα χέρια τους και δεν το χρησιμοποίησαν ; Γιατί αν δεν έτρεμαν την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας οι ληστές- δανειστές μας δεν θα καθόντουσαν έως τις 6:30 το πρωί σήμερα να μας σώσουν δήθεν μη τυχόν και πτωχεύσουμε ασύντακτα. Γιατί τότε θα τους παίρναμε μαζί μας στη κόλαση. Κι αυτό ήταν ένα μεγάλο όπλο για την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή