Όταν ο Αλέξης έτριβε τα μάτια του

Το περιστατικό που θα σας διηγηθώ είναι αυθεντικό γιατί μου το αποκάλυψε άνθρωπος που το έζησε και για μένα είναι μία πολύ αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Παραμονές εκλογών της 6ης Μάη και στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα είναι μαζεμένα κάποια κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι ένας πολύ γνωστός εκδότης. Η κουβέντα που γίνεται είναι για τα πιθανά ποσοστά επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

1.Οι περισσότεροι τα ανεβάζουν στο 7,8%.

2. Οι πιο πεσιμιστές δεν τον βλέπουν πάνω από 5%

- Εγώ το βλέπω γύρω στο 10% ακατέβατο αποφαίνεται ο Τσίπρας.

- Βάλε 16% -17% του λέει ο εκδότης

Κι όλοι τον αρχίζουν στο κράξιμο.

«Ρε μας δουλεύεις:»

«Ρε πλάκα μας κάνεις:» και κάτι τέτοια.

Κανείς, ούτε ο Τσίπρας, πίστευαν σε ποσοστό πάνω από 10% ή 11% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βράδυ των εκλογών 6 Μάη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Από τις 8 περίπου το βράδυ το νέο περνάει σαν κύμα από ηλεκτροφόρο καλώδιο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε πάνω από 16% και πάμε για 17% και 2ο κόμμα».

Χαμός. Αγκαλιές. Δάκρυα. Στο γραφείο του ο Τσίπρας έχοντας γύρω του Δραγασάκη, Λαφαζάνη και Παπά τρίβει κυριολεκτικά τα μάτια του. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει και ακούει.

Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα κρίσιμο: Πώς ένα κόμμα κι ένας πολιτικός αρχηγός που πριν ένα μήνα ήταν βέβαιοι για την ασφάλεια και την ανέξοδη αντιπολίτευση ενός 10%, έχουν τώρα τις υποδομές, τα πρόσωπα και την προετοιμασία να κυβερνήσουν, εφόσον βέβαια αυτό βγάλουν οι κάλπες.

Δεν είναι εύκολο τουλάχιστον από τη μακαριότητα της αντιπολίτευσης να πέσεις σε ένα μήνα στο πουργατόριο της κυβέρνησης μιας Ελλάδας που καταρρέει.

Μακάρι ο Αλέξης κι οι άλλοι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τη μαγική συνταγή. Αλλά έχουν και την άλλη λύση: Να βγουν πρώτο κόμμα αλλά να προτιμήσουν να παραμείνουν αντιπολίτευση.