Ελλαδιστάν όπως Πακιστάν!

Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία μιας χώρας; Ένα τρις ευρώ; Δύο ή 22 τρις ευρώ; Ή δεν υπάρχει τιμή; (όπως πιστεύω εγώ).

Για την ώρα η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία της Ελλάδας πουλήθηκαν προχθές στις Βρυξέλλες έναντι 44 δις ευρώ, όσο είναι η δόση της Τρόικα για Σεπτέμβρη – Οκτώβρη – Δεκέμβρη.

«Και τα κλειδιά στον μάστορα» όπως έλεγαν οι παλιοί. Τελικά οι διάφοροι Τρισέ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Μέρκελ κατάφεραν αυτό που ήθελαν: Να κάνουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή μπανανία με φθηνό εργατικό δυναμικό, με ένα δημόσιο θησαυρό (από λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι πετρέλαιο και χρυσό) να ξεπουλιέται για λίγα ψίχουλα σε ξένους ληστές και με έναν λαό τρομαγμένο, ρημαγμένο, πεινασμένο, που του πετάνε ένα ξεροκόμματο και τους κάνει τεμενάδες.

Θα μας δώσουν τα 44 δις για να ζήσουμε και η αλήθεια είναι ότι τα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν κράτος και κοινωνία. Αλλά αυτά τα 44 δις ευρώ δυστυχώς είναι και η τελική τιμή αγοράς ολόκληρης της Ελλάδας.

Γιατί όταν δέχεσαι για να πάρεις αυτά τα λεφτά, να παραδώσεις τα κλειδιά της χώρας σου, τότε καταγράφεσαι στην ιστορία σαν δήμιος της Ελλάδας του μέλλοντος.

Όταν για να πάρεις αυτά τα λεφτά δέχεσαι οι ξένοι να αποφασίσουν αν θα στηρίξεις τα νοσοκομεία και την Παιδεία ή αν θα αγοράσεις τα αναγκαία όπλα για την Άμυνά σου, όταν δέχεσαι να υπάρχει ένας μόνιμος πια γκαουλαϊτερ στην Ελλάδα - όπως τότε στα στρατόπεδα των Ναζί με τους Εβραίους - τότε μετατρέπεις την Ελλάδα σε Ελλαδιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βελουχιστάν και τελικά σε... Ξευτιλιστάν.