Σήμερα η μεγάλη ημέρα του Σαμαρά

Κάποτε για όλους έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις, όπως λέει και ο Αλεξανδρινός ποιητής.

Σήμερα η μεγάλη ημέρα του Σαμαρά

Και σήμερα ήρθε αυτή η στιγμή για τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνάντησή του με τους Τροϊκανούς θα αποφασιστεί πόσο πιο ανηφορικός ή όχι θα γίνει ο Γολγοθάς που βαβίζουμε όλοι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλείται ή να αφήσει το «yes man» όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στην Τρόικα, ή να τους πει ορθά - κοφτά ότι αυτά που ζητάτε να γίνουν δεν τα δεχόμαστε γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.

Είναι σαν να ζητάνε από έναν σοβαρά τραυματία που του έχει φύγει όλο το αίμα και από στιγμή σε στιγμή πεθαίνει, να του πάρουν αίμα για μία άλλη εγχείρηση. Δεν έχει. Δεν μπορεί. Ένα στυμμένο λεμόνι δεν βγάζει πια σταγόνα. Και έτσι είναι πια ο ελληνικός λαός.

Μέρα του Σαμαρά λοιπόν σήμερα για να επιλέξει ή το δρόμο του Χατζηαβάτη και να σκύψει το κεφάλι στο θηρίο της Τρόικα ή να γίνει ο Έλληνας Αρχάγγελος με την ρομφαία ένας σύγχρονος Ελευθέριος Βενιζέλος και να στηθεί όρθιος και γενναίος απέναντι σε αυτούς τους απάνθρωπους, τους ελεεινούς χαρτογιακάδες της Τρόικα.

Ο λαός περιμένει σήμερα με κομμένη την ανάσα να δει αν έχει έναν ηγέτη δυνατό και γενναίο ή έχει έναν ακόμη σφουγγοκωλάριο των Βρυξελλών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή