Υπουργοί «καμικάζι»

Το ξεκίνημα μίας κυβέρνησης που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει μεγάλα και οξύτατα προβλήματα, δεν γίνεται με δειλούς και άπραγους, με διστακτικούς και «ευαισθητούληδες» υπουργούς τύπου Μανιτάκη.

Υπουργοί «καμικάζι»

Το νέο ξεκίνημα δεν μπορεί να γίνει με όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους – πλην ανεπαρκείς όπως φάνηκε επί του αποτελέσματος – που έστειλε για υπουργικές και κρατικές θέσεις ο κ. Κουβέλης στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπουργούς καμικάζι, υπουργούς λοκατζήδες, υπουργούς κομάντος «ειδικών επιχειρήσεων» που χτυπούν και φεύγουν, που κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις πάνω τους, χρειάζεται τώρα η χώρα.

Αλίμονο αν οι νέοι υπουργοί εξελιχθούν στους γνωστούς Μαυρογιαλούρους της πολικής του «θα» και του «τίποτα» στη συνέχεια.

Τί χρειάζεται η πατρίδα από εδώ και πέρα στο λεγόμενο πολιτικό προσωπικό:

Ανθρώπους γενναίους, υπουργούς που θα πουν «να και αν βγω, να και αν δεν βγω στις επόμενες εκλογές. Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα».

Πέρα, λοιπόν, από τα χαρούμενα και ροζ λόγια περί ευημερίας των αριθμών στη χώρα μας και τις ρεβεράντζες Μέρκελ (λόγω των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβρη) η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο χείλος της αβύσσου.

Και στα δύσκολα καλούνται οι λοκατζήδες σε καταδρομικές ενέργειες. Το σύνθημα στις στολές τους πάνω από ένα υψωμένο σπαθί είναι η φράση «ο τολμών νικά».

Ας είναι η φράση καρφωμένη πάντα στο νου των νέων υπουργών.

Ένας πονεμένος λαός έχει πάνω τους στραμμένα τα μάτια, με αγωνία αλλά με ελπίδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή