Σταματήστε πια το παραμύθι της αντίστασης

Κάθε μέρα κάποιος από τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης ξεπετιέται μπροστά μας ως αντιστασιακός για τα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, τα καταγγέλλουν σαν αντιλαϊκά και αφήνουν να εννοηθεί ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή δεν θα τα ψηφίσουν.


Χθες ήταν ο Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, προχθές ο Νικήτας ο Κακλαμάνης και ο Ταμήλος από τη ΝΔ και τις προηγούμενες μέρες διάφοροι άλλοι δευτεροκλασάτοι και τριτοκλασάτοι των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που τοποθετούνταν εναντίον των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που βεβαίως φέρνει οδυνηρά μέτρα κυρίως για τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.

Θα το εκτιμούσα πολύ εάν αυτό το όχι τους, πριν την κρίσιμη στιγμή της κάλπης στη βουλή μεταφραζόταν και σε έμπρακτο όχι, τη στιγμή της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στη βουλή. Αλλά επειδή ξέρω ότι κανείς από αυτούς της συμπολίτευσης δεν πρόκειται να ψηφίσουν εναντίον του πολυνομοσχεδίου και μόνο την αντίρρησή τους για ορισμένες επιμέρους διατάξεις θα διατυπώσουν στη βουλή, τους συμβουλεύω για το δικό τους πολιτικό πρεστίζ να αφήσουν κατά μέρος τις πρόσκαιρες αλλά λεκτικές μόνο αρνήσεις τους, γιατί τελικά θα γίνουν καταγέλαστοι στον κόσμο.

Δεν μπορεί για να χαϊδεύεις τα αυτιά των αγανακτισμένων πολιτών, για να γίνεσαι αρεστός σε όλους αυτούς που θίγονται από τα μέτρα που έρχονται, να λες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή ότι εγώ δεν δέχομαι τα μέτρα αυτά και όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας να ρίχνεις στην κάλπη ένα μεγαλοπρεπές ναι.

Για να θυμηθούμε λίγο τι έκαναν άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο, η Σακοράφα, ο Δημαράς και ο Οικονόμου, όντας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς φαμφάρες και δηλώσεις πριν την ψηφοφορία του μνημονίου στη βουλή, πήγαν, έριξαν το δικός τους όχι στην κάλπη και αξιοπρεπέστατα έφυγαν από το κόμμα τους.

Εδώ τώρα θα δούμε το φαινόμενο οι σημερινοί «αντιστασιακοί» του πολυνομοσχεδίου να γίνονται τελικά και υποστηρικτές του την ώρα της κάλπης στη βουλή.

Κρατήστε ονόματα διαμαρτυρόμενων σήμερα και βάλτε τα μπροστά σας όταν θα υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Μόνο εκείνη τη στιγμή θα ανακαλύψετε ποιοι είναι οι τζάμπα μάγκες ή οι πραγματικοί μάγκες στη μάχη για τα απάνθρωπα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε με τις οδηγίες της τρόικα.