«Φάτε μνημόνιο το βράδυ»

Μέσα στην απέραντη θρασύτητά του, την άγνοια της δύσκολης θέσης που βρίσκεται και συμπεριφορά του πλανόδιου μεγαλομανάβη «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής βγαίνοντας προχτές από τη ΓΑΔΑ με τις χειροπέδες, είπε κάτι που δυστυχώς είναι μία πικρή αλήθεια: «φάτε ρε το βράδυ μνημόνιο».

«Φάτε μνημόνιο το βράδυ»


Δηλαδή τι μας λέει ο ποιητής; «Εμείς οι αγωνιστές κατά του μνημονίου πάμε φυλακή και εσείς οι μ..... το βράδυ θα φάτε και πάλι μνημόνιο γιατί δεν θα υπάρχουμε εμείς για να το καταργήσουμε».

Και βέβαια όλος αυτός ο εσμός των νεοναζί, όπου όπως αποκαλύπτεται τώρα ο ένας ήταν νονός της νύχτας και παρενοχλούσε τηλεφωνικά πιτσιρίκες (Λαγός), ο άλλος ήταν «πόρτα» σε νυχτερινά μαγαζιά (Μίχος), ο τρίτος εκπαίδευε δολοφόνους (Κασιδιάρης) και ο τέταρτος ευλογούσε το Σατανά με τα τραγούδια του (Γερμενής, ο και επιλεγόμενος Καιάδας), και οι λοιποί συγγενείς της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, όλος αυτός ο εσμός βυθίζεται ήδη και χάνεται μέσα σε μία μπόχα από την εγκληματική συμπεριφορά τους, που αηδιάζει όλους μας.

Όμως ο Παναγιώταρος μας θυμίζει ότι αν δεν βρουν το 1,5 εκατομμύριο Έλληνες δουλειά, αν δεν μειωθεί η στρατιά των πεινασμένων, που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, αν δεν βοηθηθεί ο μικρομεσαίος έμπορος και επιχειρηματίας να κρατήσει ανοιχτό το μαγαζί του και το γραφείο του, και δεν σταματήσουν οι απολύσεις και συνεχίσουν να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους οι ηλικιωμένοι, «εμείς θα τρώμε κάθε βράδυ μνημόνιο». Και η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα εδώ. Με άλλο όνομα ίσως. Με άλλα πρόσωπα σίγουρα. Πιο πολιτικοποιημένη (και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο).

Αλλά θα είναι πάντα εδώ. Γιατί ο κόσμος θα πνίγεται όλο και περισσότερο στα αδιέξοδά του, στη δυστυχία του και άρα θα είναι πιο θυμωμένος και πιο απελπισμένος και άρα θα ζητάει εκδίκηση και αίμα, όχι όμως από τα λεγόμενα αστικά κόμματα ή τη «βελούδινη αριστερά» που βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας και συνεπώς πρέπει να κάνει το καλό και ήσυχο παιδί για να γοητεύσει και τον μικρονοικυραίο.

Για τον κόσμο που υποφέρει, το αν θα μπουν στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και ο «ασυγκράτητος σεξουλιάρης» μπράβος της νύχτας Λαγός, που παρενοχλούσε τα ανήλικα, είναι ένα γεγονός που δεν θα φέρει ένα πιάτο ζεστό φαγητό στην πεινασμένη ελληνική οικογένεια, η οποία και αυτό το βράδυ θα «φάει μνημόνιο».

Αν δεν κλείσουν οι πόρτες της ελληνικής κόλασης, οι δαίμονες και τα τέρατα του ναζισμού θα βρίσκονται πάντα ανάμεσά μας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή