Συμφωνείστε επιτέλους

Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που τζογάρουν πολιτικά πάνω στη διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Τακτικισμοί, μίζεροι υπολογισμοί για τα ψηφαλάκια και μικροπολιτική αντίληψη, είναι το πλαίσιο της αντιμετώπισης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση του προβλήματος των Ελλήνων νεοναζί.

Την ώρα που ο κόσμος έχει ανάγκη να δει μία εθνική, ενωτική πολιτική των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στους φασίστες, βλέπει τα δύο μεγάλα κόμματα να τσακώνονται για θέματα που μπορούν να λυθούν ακόμη και με μία ολιγόωρη σύσκεψη εκπροσώπων.

Και πίσω από όλη αυτή την πολιτική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κρύβονται οι πολιτικοί τους σχεδιασμοί για το μέλλον. Η μεν ΝΔ θέλει να τελειώνει οριστικά με αυτό το πολιτικό μόρφωμα για να πάρει τα ψηφαλάκια των «ορφανών» που θα μείνουν, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η Χρυσή Αυγή, ίσως με άλλη μορφή και με άλλο όνομα, για να απορροφάει ψήφους από τη δεξιά και άρα να αποδυναμώνεται η ΝΔ.

Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Δεν έχουμε όμως περιθώρια για μαυρογιαλούρους της πολιτικής. Ο νεοναζισμός πια είναι γύρω μας, μπήκε στις γειτονιές μας και πρέπει να υπάρξει ένα τελειωτικό συντριπτικό χτύπημά του από το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο της πολιτικής μας ζωής.