Παίζουν με τον πόνο μας

Το παιχνίδι «ο καλός και ο κακός μπάτσος» παίζουν με την Ελλάδα Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Παίζουν με τον πόνο μας


Λόγια, λόγια, λόγια από τη Μέρκελ «μπράβο είσαστε καλά παιδιά και τρώτε όλο το φαγητό σας» και χάδια σήμερα στο Σαμαρά από την φράου, που αποφασίζει για την τύχη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Απειλές, εκβιασμοί, τρομοκρατία από τις Βρυξέλλες, ότι δεν προχωράει το πρόγραμμα με την Ελλάδα, ότι δεν κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει, ότι έχουν θυμώσει μαζί μας οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και να μην περιμένουμε λεφτά και μέτρα χαλάρωσης, αν δεν πιούμε όλο το ρετσινόλαδο που μας δίνουν.

Δύο αντιφατικές και διαφορετικές ιατρικές γνωματεύσεις για την ημιθανή Ελλάδα, τώρα που είδαν ότι σηκώνουμε λίγο το κεφάλι μας (έχουμε λεφτά να ζήσουμε μέχρι τον Μάρτη οπωσδήποτε και δεν έχουμε άμεση ανάγκη της δόσης τους) και επιτέλους λέει και ένα όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Γιατί όλο αυτό το σκηνικό; Η απάντηση είναι ολοφάνερη: γιατί θέλουν να μας λιώσουν, να μας κάνουν γερμανική και ολλανδική αποικία, γιατί θέλουν να έρχονται εδώ για διακοπές, να λιάζονται στις παραλίες μας και να μας έχουν δούλους, να τους γλύφουμε για πουρμπουάρ μισού ευρώ.

Όσο για σήμερα, μην περιμένετε τίποτα από τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ. Πάλι καλά λόγια θα ακούσουμε, πολλά μπράβο και πολύ λάδι θα πέσει στο τηγάνι, αλλά από τηγανίτα τίποτα. Άδικα θα περιμένουμε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή