Έρχεται εκτελεστικό απόσπασμα

Σε λίγες μέρες θα ζήσουμε ένα φονιά – χειμώνα, προαναγγέλλουν οι μετεωρολόγοι, με βροχές και χιόνια, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, με καταιγίδες που θα γεμίζουν νερά φτωχογειτονιές και υπόγεια.

Με λίγα λόγια έρχεται το εκτελεστικό απόσπασμα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε ξύλα να αγοράσουν για να ζεσταθούν (δεν συζητάμε για πετρέλαιο) που δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι τους γιατί το έκοψε η ΔΕΗ ή που ζουν άστεγοι μέσα σε χαρτόκουτα και κάτω από γέφυρες.

Ποιος θα σώσει αυτούς τους ανθρώπους; Πόσο σκληροί και ανελέητοι μου φαίνονται όλοι αυτοί οι μικροπολιτικοί στη Βουλή που τσακώνονται για ψύλλου πήδημα μεταξύ τους, που κάνουν τους ψευτοπαλληκαράδες εκτός Βουλής αλλά εντός Βουλής ψηφίζουν ότι τους φέρνουν, όλοι αυτοί οι ασήμαντοι «καραγκιόζηδες» που παλεύουν για «ένα ψηφαλάκι παραπάνω ρε γαμώτο στις εκλογές που έρχονται».

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από τους 300 – ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ – να οργανώσει μία επιτροπή σωτηρίας από όλα τα κόμματα, μία εθνική επιτροπή αλληλεγγύης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μέσα στις γιορτές απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα του φονιά – χειμώνα.

Μία επιτροπή που θα βρει λύση για τις οικογένειες που θα παγώσουν μέσα στο καταχείμωνο, θα πεινάσουν, για τα παιδιά που θα πρέπει να διαβάζουν με κεριά και για όλους αυτούς που θα κάνουν γιορτές μέσα στα χαρτόκουτα, που μπορεί όμως μέσα σε μια νύχτα να διαλυθούν από μία δυνατή βροχή.

Πλακώνονται για τον Πελεγρίνη τον πρύτανη, για κάποια σκουπίδια της νύχτας που φοροδιαφεύγουν ή έγιναν τροβαδούροι των Ελλήνων ναζί, για το αν θα πληρώσει τώρα και η Εκάλη (άρα δεν πλήρωνε μέχρι τώρα) και για το αν η Τζάκρη θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο σπίτι της.

Και ο κόσμος έξω βλέπει με τρόμο ένα χειμώνα να έρχεται φέρνοντας για πολλούς ίσως και το τέλος της ζωής τους.

Τέτοια αναλγησία και αδιαφορία μπροστά στον ανθρώπινο πόνο δεν τη χωράει το μυαλό μου.