Η τρέλα με τη Χρυσή Αυγή

Ανατριχιαστικό είναι το φωτογραφικό υλικό που αποκαλύφθηκε μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στελεχών της Χρυσής Αυγής.


Καλάσνικοφ, αυτόματα με διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης, υποπολυβόλα, πιστόλια, ακόμα και σπαθιά κρατάγανε στα χέρια τους οι χρυσαυγίτες και φωτογραφίζονταν καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια. Και παιδιά, τα παιδιά τους ή άλλων οικογενειών, παιδιά 7, 10 και 12 χρονών, με την παρθένα ψυχή τους να έχει ποτιστεί από το δηλητήριο και το μίσος του φασισμού προς κάθε τι ελεύθερο και δημοκρατικό, να χαιρετούν ναζιστικά στις ίδιες φωτογραφίες και να αποκαλύπτουν μία γενιά γενίτσαρων του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Επί τέλους, τι άλλο πρέπει να αποκαλυφθεί για να καταλήξουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία εγκληματιών, που είναι έτοιμοι και εκπαιδευμένοι να αιματοκυλήσουν τον τόπο;

Την ίδια ώρα όμως που αποκαλύπτονται όλοι αυτοί οι δαίμονες για την ελληνική κοινωνία, την ίδια ώρα που έχουμε μπροστά μας όλα αυτά τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα για τους στόχους και τη δράση αυτής της συμμορίας, η Χρυσή αυγή παραμένει στις μετρήσεις τρίτο κόμμα.

Απίστευτο. Διαστροφικό. Αλλά εξόχως αποκαλυπτικό για την αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Ατόφιο δείγμα ενός ανεξέλεγκτου θυμού των πολιτών για τους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας σκηνής.

Μία άλλη, κι αυτή ανατριχιαστική φωτογραφία της ελληνικής κοινωνίας, που δείχνει πόσο έχει σιχαθεί, πόσο έχει μισήσει και πόσο έχει απορρίψει τους διάφορους μαυρογιαλούρους των τελευταίων ετών. Από τη μια στηρίζουν τους συμμορίτες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και από την άλλη στρέφουν την πλάτη σε αυτό που λέμε πολιτικό δημοκρατικό τόξο.

Δεν είναι διαστροφικό και δεν είναι τρελό αυτό που συμβαίνει, υπάρχουν εξηγήσεις. Και όταν τις βρουν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ίσως τότε τα πολυβόλα της Χρυσής Αυγής λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε όσους την υποστηρίζουν.