Τι μας κρύβουν

Βρέθηκα χθες βράδυ σε μια εκδήλωση της Ένωσης Διευθυντών Επιχειρήσεων Ελλάδας (είναι οι μάνατζερ των μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων στη χώρα μας) και φυσικά οι άνθρωποι ξέρουν πολλά, και ουδεμία σχέση με κόμματα και πολιτικές έχουν, και μου είπαν πολλά που μας κρύβουν αυτοί που μας κυβερνούν, γιατί αυτοί οι γενικοί διευθυντές είναι στεγνοί τεχνοκράτες. Ένα και ένα γι' αυτούς κάνουν δύο και όχι τρία.


Και μίλησα με αρκετούς από αυτούς, που ξέρουν τι συμβαίνει στις τράπεζες, τι συμβαίνει στα κρατικά ταμεία, τι συμβαίνει στην αγορά, τι κρύβεται πίσω από το success story του Σαμαρά και τι θα κάνουν οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί για εμάς.

Συμπέρασμα από αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις μου χθες το βράδυ: Δεν ξέρουμε τις πικρές αλήθειες για την ελληνική οικονομία, δεν ξέρουμε ακόμα σε ποιο βαθμό επικινδυνότητας βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα και όσο προχωράμε για τις κάλπες, θα μας ρίχνουν κι άλλη χρυσόσκονη γύρω μας και μετά την Κυριακή των εκλογών θα γίνει στάχτη και φούμο.

Δεν έχουν από πουθενά πληροφόρηση οι Έλληνες μάνατζερ, από Βρυξέλλες ή Βερολίνο ή από τις τράπεζες, για το περίφημο πλεόνασμα που λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει, καθώς τα δικά τους στοιχεία εμφανίζουν ένα πολύ χαμηλότερο πλεόνασμα από ό,τι υποστηρίζει σήμερα ο Στουρνάρας.

Λεφτά δεν πρόκειται να μοιραστούν πουθενά, αν προηγουμένως από τους τεχνοκράτες της Eurostat δεν επιβεβαιωθούν τα αριθμητικά δεδομένα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα και αν δεν πουν τελικά το ναι για μοίρασμα χρημάτων, Κομισιόν και ΔΝΤ.

Το «πάπλωμα δεν βγαίνει» και χρειαζόμαστε άλλα 20 δισ. μέσα στο 2014, για να μην πέσουμε πάλι στη ζητιανιά και στα μέτρα.

Αυτά και άλλα πολλά μου έλεγαν χθες το βράδυ οι διευθυντές των ελληνικών επιχειρήσεων αποκαλύπτοντας μία εικόνα για την Ελλάδα διαφορετική από αυτή που ζωγραφίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.