Όλοι παίζουν τα ρέστα τους

Τελικά πάμε ολοταχώς για μετωπική αναμέτρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή, όπου όλα παίζονται και η Ευρώπη με την Αμερική ζουν και αυτές με την αγωνία για την έκβαση των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.


Γιατί τη Δευτέρα το πρωί τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με σήμερα. Ή θα έχει κυριαρχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε (όπως έγραψε χθες το newsbomb.gr) ο Σαμαράς θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, ή θα βγει με ελάχιστα στραπάτσα ο κυβερνητικός σχηματισμός από αυτή τη «μητέρα των εκλογικών μαχών», οπότε απλά θα γίνει ένας μικρός κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Αλλά τότε θα ξεσπάσει θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα στο μάτι του κυκλώνα.

Ίσως την εποχή αυτή να μην έχουμε τους καλύτερους πολιτικούς ηγέτες, αλλά σίγουρα έχουμε πολύ καλούς πολιτικούς τζογαδόρους.

Τα ρέστα του ρίχνει στο πράσινο τραπέζι με την τσόχα ο Τσίπρας, «τα βλέπω» απαντάει ο Σαμαράς, κάποιον άσσο στην τράπουλα ψάχνει ο Βενιζέλος για να σωθεί, μάλλον πάσο λέει ο Κουβέλης, και με τους φασίστες να περιμένουν στη γωνιά για να μαζέψουν τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα στο τραπέζι. Όσο για το Ποτάμι, το ΚΚΕ και τον Καμμένο, βάζουν τις λίγες μάρκες που έχουν στο τραπέζι, περιμένοντας να τους κάτσει κανένα φλος ρουαγιάλ.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα με χαρτοπαικτικούς όρους. Το ποιος θα μαζέψει όλα τα λεφτά και ποιος θα μείνει ταπί και ψύχραιμος, θα το ξέρουμε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Για την ώρα, όσα «νούμερα» σας παρουσιάζουν νούμερα σαν προφητείες και προβλέψεις για την έκβαση των εκλογών και όσα exit poll κουδουνίσουν στα αυτιά σας το απόγευμα της Κυριακής, γυρίστε καλύτερα την πλάτη σας, γιατί αποδείχτηκε ότι αυτές οι εκλογές είναι απρόβλεπτες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή τους.