Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές έχουμε ακόμη 12 ώρες περίπου για να ξέρουμε το οριστικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Όποιος όμως και να βγει κερδισμένος ή χαμένος από τις σημερινές εκλογές, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, αν θα μιλάμε για πρόωρες εθνικές εκλογές ή αν Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουν πάρει μια νέα παράταση χρόνου εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι αύριο το πρωί αρχίζει μια νέα πορεία για τον τόπο μας.

Το δίπολο Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ γίνεται τώρα Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο κόμμα μπαίνει «από το παράθυρο ή την πόρτα, δεν έχει σημασία) στον πολιτικό μας χάρτη, Το Ποτάμι. Και το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής δείχνει να μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα. Η κεντροαριστερά σαν χώρος πια τουλάχιστον για την εποχή αυτή, είναι το απόλυτο κενό και οι ξένοι (Βερολίνο, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη με τα μεγάλα επενδυτικά funds) παίζουν το γνωστό παιχνίδι της γάτα με το ποντίκι. Η γάτα είναι εκείνοι. Το ποντίκι είμαστε εμείς.

Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρόλους; Να γίνουμε εμείς η γάτα και εκείνοι το ποντίκι. Γιατί μπορούμε. Και όλα εξαρτώνται από αυτούς που θα ψηφίσουν σήμερα.