Άλλαξε ο κολιές

Ο τεράστιος Μπουγάς - εκείνος με το πούρο και τα γυαλιά α λα Ωνάση των σκυλάδικων - λέει ένα τραγούδι με πολλά υπονοούμενα, ανάλογα με την ταχύτητα που λες το ρεφραίν του τραγουδιού:

«Άλλαξε ο κολιές ή άλλαξ' ο κολιές;»

Διαλέγετε και παίρνετε ενόψει των ζυμώσεων που γίνονται στα κόμματα για συνεργασίες στις εκλογές.

Χθες στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο του real fm έβαλα ένα ερώτημα στους ακροατές και μέσα σε δύο ώρες είχα εκατοντάδες απαντήσεις μέσω e-mail, sms, ή τηλεφώνου της εκπομπής.

Το ερώτημα ήταν: Θέλετε να πορευθεί μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές ή συνεργαζόμενος και με τις άλλες αριστερές δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, 58, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ.

Τα αποτελέσματα αυτού του ραδιοφωνικού ας πούμε γκάλοπ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Όλοι σχεδόν οι ακροατές με τις απαντήσεις τους έσβηναν το ΠΑΣΟΚ, την ΕΛΙΑ και τους 58 από τα αριστερά κόμματα. Οι 8 στους 10 δεν ήθελαν να ακούσουν καν για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΟΤΑΜΙ, γιατί θεωρούν το κόμμα του Θεοδωράκη γέννημα οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και λοιπά. Οι περισσότεροι ζητούσαν συνεργασία με τους ΑΝΕΛ! Ναι, με τον Καμμένο όσο και αν αυτό θυμίζει λίγο διαστροφή. Οι 5 στους 10 ζητούσαν συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και οι 9 στους 10 ζητούσαν συνεργασία με το ΚΚΕ.

Τώρα καταλαβαίνετε ίσως γιατί θυμήθηκα το άσμα του Μπουγά περί κολιέδων και αλλαγών.