Πολιτικά καραγκιοζιλίκια
Όταν οι απεργοί της ΔΕΗ αναγκάζονται υπό τη δαμόκλεια σπάθη της πολιτικής τους επιστράτευσης ( ένα εντελώς αντιδημοκρατικό μέτρο που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας) να επιστρέψουν στις εργασίες με μόνη εξαίρεση τον γραφικό πλέον Φωτόπουλο, ο οποίος έσκισε το φύλλο επιστράτευσης που του έστειλαν κραυγάζοντας ηρωικά «μπορούν να με διώξουν αλλά δεν θα με βρουν γονατιστό» την ώρα που συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι φασίστες της Χ.Α. κατεβάζουν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».
Η ιστορία ξεκίνησε από μία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που στην αρχή είχε θετική απήχηση στη ΔΗΜΑΡ, στους «Καμμένους», σε κάποιους ανεξάρτητους και σε όλους αυτούς πήγε να κολλήσει και σαν ουρά η Χρυσή Αυγή παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν να συνυπογράψουν την πρόταση οι φασίστες του Μιχαλολιάκου.
Και μετά άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια. Όταν στη ΔΗΜΑΡ είδαν ότι πέντε- έξι βουλευτές τους δεν θα υπογράψουν τη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κατεβάσουν τη δική τους πρόταση για δημοψήφισμα. Το ΚΚΕ έντιμο πάντα στις θέσεις του και αμετακίνητο είπε από την αρχή δεν υπογράφω την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζω μια δική μου πρόταση για δημοψήφισμα που αφορά όμως όλες τις συμφωνίες για τη ΔΕΗ από το 1990 και μετά. Και κάπου εκεί ήρθαν και τα «χρυσά αυγά» του Μιχαλολικάκου να κατεβάσουν και αυτά τη δική τους πρόταση για δημοψήφισμα. Τα «χρυσά αυγά» του φασισμού που δεν χάνουν ευκαιρία να φτύνουν τη Δημοκρατία μας αλλά τώρα ζητάνε ενεργοποίηση του μεγαλύτερου όπλου της Δημοκρατίας: του δημοψηφίσματος. Αλλά ας τους αφήσουμε αυτούς δεν είναι άξιοι ούτε της σκέψης μας.
Τέλος πάντων έχουμε αυτή τη στιγμή τέσσερις προτάσεις για ένα δημοψήφισμα για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
Και ο λαός μένει έκπληκτος με αυτά τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια όταν στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσει τη δόση του στην εφορία ή το νοίκι του ή το νερό του και δεν έχει ούτε να φάει.
Αντί να κάτσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρουν ένα κοινό μέτωπο, διατηρώντας τις πολιτικές διαφωνίες τους, για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων, κατεβάζουν προτάσεις για δημοψήφισμα για τη =»μικρή ΔΕΗ». Και όλοι αναρωτιόμαστε πόσο «μικροί» είναι όλοι αυτοί που αποτελούν τις κομματικές ομάδες