Ποιος να το 'λεγε: Ο Γ. Παπανδρέου ρυθμιστής!

Οι πρώτες εσωτερικές τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων το Σαββατοκύριακο, για τη δυναμική που εμφανίζει το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), φέρνουν τα πάνω κάτω στην εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ποιος να το 'λεγε: Ο Γ. Παπανδρέου ρυθμιστής!

Βεβαίως, παραμένει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές των ψηφοφόρων με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία (χωρίς όμως να έχει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς κινείται συν-πλην δύο μονάδες από το 30%) αλλά από εκεί και πέρα έχει προκληθεί ένας τεκτονικός σεισμός στα υπόλοιπα κόμματα, καθώς οι πρώτες μετρήσεις για το κίνημα Παπανδρέου δίνουν μία δυναμική 4-4,5% στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ παλεύει στο 3-3,5% να μπει στη Βουλή, η ΔΗΜΑΡ έχει εξαερωθεί γύρω στο 0,8%, το Ποτάμι του Θεοδωράκη χάνει τουλάχιστον 2% των ψηφοφόρων του και χαροπαλεύει στο 3-4%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απώλειες 1-2%, ψήφοι δηλαδή που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πάνε στο κόμμα του Παπανδρέου. Τα μόνα κόμματα που εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να μην επηρεάζονται από το νέο κόμμα του ΓΑΠ είναι το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν μπορέσει να βάλει στη νέα βουλή 10-12 βουλευτές ο Γιώργος Παπανδρέου (και μπορεί αυτό να γίνει αν πάρει ένα ποσοστό μεταξύ 3-4% στις εκλογές) τότε ίσως να είναι αυτός ο ρυθμιστής για τη νέα πολιτική εποχή, που είναι φανερό ότι έρχεται για την Ελλάδα.

Τα στελέχη του Γ. Παπανδρέου (γιατί ο ίδιος δεν ανοίγει ποτέ πρόωρα τα χαρτιά του) καλοβλέπουν μία μετεκλογική συμμαχία με κυβερνητικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα έλεγαν όχι και σε μία συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αν υπήρχε η προοπτική μίας κυβέρνησης συνασπισμού κομμάτων εκτός Χρυσής Αυγής.

Συμπέρασμα: το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου προφανώς είναι πάντα εδώ και σπεύδει τώρα να στηρίξει το γιο του. Τελικά σε αυτές τις εκλογές θα δούμε τα «ύστερα» του κόσμου. Ποιος να το 'λεγε πριν μερικές εβδομάδες, ότι ο ΓΑΠ θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση, που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr


Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή