Ο πρωθυπουργός της... πίσω πόρτας!

Είναι ίσως η πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες που οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός της... πίσω πόρτας!

Είναι ίσως η πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες που οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό. Το μοναδικό ενδιαφέρον στη φετινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, περιορίζεται στο πώς θα μπει και από πού θα βγει στις εκδηλώσεις που πρέπει να παραστεί!

Στην επίσκεψη του στο Δημαρχείο προτιμήθηκε η πλαϊνή πόρτα, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή παιζόταν το παιχνίδι της κολοκυθιάς, για το αν θα μιλήσει στο Βελλίδειο ή στο λιμάνι- αφού το δεύτερο προσφέρει περισσότερες δυνατότητες διαφυγής! Στην ανάγκη, ρίχνεις μια βουτιά στο Θερμαϊκό και την κοπανάς με ύπτιο- να μην πάνε χαμένα και τα τόσα χρόνια εξάσκησης με το κανό!

Για τους Έλληνες, η κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένη και δραματική: ανεργία, ύφεση, ληστρική φοροεπιδρομή, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού κεκτημένου, λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Ό,τι κι αν πει ο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, όσες "κορώνες" περί "αλλαγής" και "σωτηρίας" κι αν βγάλει, είναι ξεκάθαρο πως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ! "Η βασική είδηση που θα βγει από τον Παπανδρέου, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών", μου είπε συνάδελφος που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα! "So what?", που λέει κι ο γιος μου!

Σηκώθηκαν δηλαδή 14 άτομα -τόσα απαρτίζουν τη "λιτή και ολιγομελή" κυβερνητική αποστολή- και πήγαν στη ΔΕΘ, ενώ "καίγεται ο κ... μας", για να προσπαθησουν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ θα γίνουν πρόωρες εκλογές; ( Παρεμπιπτόντως, πότε επιτέλους θα καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι το πότε κι αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν εξαρτάται πλέον από την προσωπική του επιθυμία;).

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που φυγαδεύεται, η ανάγκη κατάστρωσης σχεδίου απόδρασης του ηγέτη μιας χώρας, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός ΔΕΝ έπρεπε να πάει καν στη ΔΕΘ. Γιατί οι πρωθυπουργοί ΔΕΝ φεύγουν από τις πίσω πόρτες - άλλοι το κάνουν αυτό...

Εύχομαι η κατάσταση το Σάββατο το βράδυ αλλά και την Κυριακή το μεσημέρι, να μην φύγει εκτός ελέγχου και να μην εξελιχθεί η άνευ λόγου ΠΑΣΟΚική φιέστα, σε όλεθρο!

Κώστας Χαρδαβέλλας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή