Αποφασιστικοί εισαγγελείς

Εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαφθοράς, διαπλοκής και οικονομικού εγκλήματος που την κατατρύχει, η Πολιτεία οφείλει να προκρίνει τη συγκρότηση μιας ομάδας επίλεκτων, «αδιάφθορων» εισαγγελέων και να τους δώσει κάθε συνδρομή προκειμένου να καθαρίσουν την «κόπρο του Αυγεία».

Αποφασιστικοί εισαγγελείς

Οι υποθέσεις

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν μελετήσουμε τις υποθέσεις που είχαν αναλάβει οι εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, θα καταλάβουμε πολύ περισσότερα από αυτά που στην επικαιρότητα έχουν μέχρι στιγμής προκύψει. Εν συντομία οι υποθέσεις αυτές είναι:

-Μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου

-Ύποπτες δανειοδοτήσεις από τράπεζες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

-Σκάνδαλο υποβρυχίων

-Καταγγελίες για καθυστέρηση στην επιβολή προστίμων σε εμπλεκόμενους στο λαθρεμπόριο καυσίμων από το ΣΔΟΕ

-Καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών

- Τα παιχνίδια με τα CDS και ποιες off shore εμπλέκονται σε αυτά

-Καταγγελίες για το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009, από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και την άμεση επιτροπεία της Τρόικας.

Οι διαδρομές

Όπως γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό η έρευνα των δύο εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος στα θέματα αυτά. Θα μπορούσαν να φθάσουν πολύ μακριά. Για παράδειγμα τις «ύποπτες» διαδρομές και εξαρτήσεις μεταξύ τραπεζών, τραπεζιτών και επιχειρηματικών συμφερόντων με τα δύο κόμματα εξουσίας. Τις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τις off shore, που εμπλέκονται στα CDS, αλλά και τα κέρδη που έχουν βγει από αυτά, χωρίς η Ελλάδα να έχει χρεοκοπήσει. Την «παγίδα» που συστήθηκε στην Ελλάδα από την κυβέρνησή της αλλά και το πολιτικοοικονομικό και δημοσιογραφικό σύμπλεγμα των «προθύμων», που εγκλώβισαν τη χώρα στην Τρόικα, στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και στα Μνημόνια της χρεοκοπίας, υπό τις οδηγίες του Βερολίνου και του Παρισιού. Τέλος είχαν μπροστά τους και την υπόθεση των υποβρυχίων που γέρνουν, που εκτός της εμπλοκής Τσοχατζόπουλου, έχουν πολύ μεγαλύτερο βάθος και αποτελούν στους εξοπλισμούς, μια ακόμη υπόθεση Siemens.

Οι επίορκοι

Πέραν των πολιτικών υποθέσεων, οι έρευνες των δύο εισαγγελέων θα έδειχναν ποιοι είναι και γιατί δεν πληρώνουν οι μεγάλοι οφειλέτες προς το Δημόσιο. Αυτοί όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι εσείς και εγώ. Είναι πρόσωπα ιδιαίτερου κύρους και ευρωστίας που σχετίζονται με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πόλους της διαπλοκής, διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους με παρεμβάσεις-ρουσφέτια πολιτικών –υπουργών, οικονομικών ανώτατων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, μεγάλων δικηγορικών γραφείων που κάνουν μπίζνες.

Οι εμπλεκόμενοι

Επίσης στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι αλλά και οι διωκτικές αρχές, δεν εμπλέκονται πρόσωπα άγνωστα ή σκοτεινές μαφίες, αλλά πασίγνωστοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πετρέλαια και τον εφοπλισμό. Είναι αυτούς που καλύπτει το ΣΔΟΕ μαζί με πολλούς άλλους και τον τελευταίο καιρό, περιέργως υπήρξαν καταγγελίες στον Τύπο και τις αρχές, που ανέδειξαν τις εμπλοκές αυτές. Τέλος στα χέρια των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος ήταν και όλες οι υποθέσεις διαφθοράς, που έχουν καταγγελθεί για τη διαφθορά των εφοριακών. Υποθέσεις που επίσης δεν είναι ορφανές αφού έχουν πολιτικές και επιχειρηματικές εμπλοκές.

Οι αδιάφθοροι

Τους τελευταίους μήνες το οικονομικό έγκλημα έχει συνεχείς επιτυχίες. Προσωπικά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από την αρχή η επιλογή του κ. Πεπόνη και του κ. Μουζακίτη για το οικονομικό έγκλημα. Μου είχε κάνει εντύπωση και η ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών, που έχει οργανωθεί για την αντιμετώπιση του. Είναι πρόσωπα συγκροτημένα, έμπειρα , αποφασιστικά που μπορούν να βρουν τα στοιχεία και να «καθαρίσουν» σε μεγάλο βαθμό την «κόπρο του Αυγεία» της διαφθοράς. Μάλιστα είναι πρόσωπα που πολύ δύσκολα θα δεχθούν παρεμβάσεις για συγκάλυψη. Άρα πώς είναι δυνατόν το κράτος ΠΑΣΟΚ και το σύστημα εξουσίας της Μεταπολίτευσης να έλαβε την απόφαση της αυτοκάθαρσης;

Σημειωτέον ότι τα περισσότερα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος είναι γνωστά από την υπόθεση της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και της τρομοκρατίας εν γένει. Επίσης τεχνική βοήθεια στα ζητήματα του οικονομικού εγκλήματος όπως και επισήμως αποδέχεται η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, προσφέρουν στις ελληνικές αρχές κατά βάση οι ΗΠΑ και όχι η Γερμανία ή η Γαλλία, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του Σόιμπλε για παράδειγμα. Και η αμερικανική παράδοση στα ζητήματα αυτά είναι πολύ ελπιδοφόρα, αφού οι ομάδες των «αδιάφθορων» και των αποφασισμένων εισαγγελέων – διωκτών του εγκλήματος είχαν και έχουν επί αμερικανικού εδάφους εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η συγκάλυψη

Η έκπληξή μου αποδεικνύεται τώρα βάσιμη. Ο γνωστός πολιτικός -εγκληματίας Βενιζέλος, που επανειλημμένα και σε διαφορετικές περιόδους έχει οδηγήσει σε συγκάλυψη την διαφθορά και την διαπλοκή, προστατεύοντας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, με νομοθετήματά του, χτύπησε και πάλι. Συνεπικουρούμενος από τον «καλό άνθρωπο» του συστήματος εξουσίας ΠΑΣΟΚ, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαιωάννου. Με σχέδιο νόμου του πρώτου, που δέχθηκε ο δεύτερος καταργούσε τις θέσεις των δύο εισαγγελέων και ανέθετε την εποπτεία και τον συντονισμό σε ανώτερο τους δικαστικό, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το γνωστό δηλαδή, όταν μια πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς θέλεις να μπει στο αρχείο, την αναθέτεις σε Εφέτη Ανακριτή.

Οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος δεν τους έκαναν τη χάρη και παραιτήθηκαν με θόρυβο, διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους, αλλά συνάμα εκθέτοντας τους δύο υπουργούς και τις μεθοδεύσεις τους. Για πολλούς αμαθείς ή ηλίθιους ισχύει η μυθολογία ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και ανεξάρτητη. Στην πραγματική ζωή τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Το σύστημα της διορισμένης ανώτατης δικαιοσύνης ήταν και παραμένει ο πιο σκληρό μοχλός του συστήματος. Του εκάστοτε συστήματος. Στην προκειμένη περίπτωση του κατεστημένου της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς.

Το «βρώμικο» δαχτυλίδι

Στο Newsbomb.gr παρακολουθούσαμε με μεγάλη προσοχή την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τα CDS και τις off shore, που κρύβονται από πίσω, γιατί έχουμε ήδη στη διάθεση μας τα στοιχεία εκείνα, όπου μεταξύ εταιρειών συνδέεται η οικογένεια Παπανδρέου, με τον κύριο τραπεζίτη της LAZARD, που ανέλαβε τη διαχείριση και την ανασυγκρότηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, σε απόλυτη συνεννόηση με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν. Ήμασταν βέβαιοι ότι η έρευνα θα έφθανε στο σημείο που γνωρίζουμε και τότε εκτός από τα ποινικά δικαστήρια θα έπρεπε σε άμεσους χρόνους να στηθεί και Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων στην Ελλάδα, ενώ η Ευρώπη που οδήγησε τη χώρα μας στα Μνημόνια και τη χρεοκοπία, θα ήταν απολύτως έκθετη. Εάν οι εισαγγελείς παραιτηθούν ή εμποδισθούν να συνεχίσουν την έρευνά τους, τότε οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα πρέπει να γίνουν, για να φανεί η αλήθεια... Γιατί κάπου εδώ μεταξύ των άλλων κρύβεται και το «βρώμικο» δαχτυλίδι της δυαρχίας Παπανδρέου- Βενιζέλου, για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή