Περιμένουμε το «όχι» από τον Α. Σαμαρά

Η μόνη αντίδραση ουσιώδης που μπορεί να υπάρξει στο Μνημόνιο των 50 σελίδων, που με μυστική διαδικασία και χωρίς διαπραγματεύσεις, έχει βάλει στο τραπέζι το Βερολίνο είναι μία. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο.

Περιμένουμε το «όχι» από τον Α. Σαμαρά

Δεν συμβάλει κατά κανένα τρόπο στην απεμπλοκή της Ελλάδας από την κατάσταση χρεοκοπίας, δεν μετατρέπει το χρέος σε βιώσιμο, αφού εκτοξεύει την ύφεση και την πλήρη αποδόμηση κράτους και οικονομίας, ενώ τα όποια οφέλη από το PSI, χάνονται μέσα από την προτεραιότητα στα τοκοχρεολύσια του ειδικού λογαριασμού.

Μια χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, όπως και μια εταιρεία. Αλλά η χρεοκοπία ενός κράτους δεν σημαίνει ούτε απεθνικοποίηση, ούτε μόνιμη χρεοκοπία. Ο δανεισμός των 130 δις ευρώ είναι περιττός, από τη στιγμή που δεν αλλάζει δραστικά την εικόνα της οικονομίας της χώρας. Ουσιαστικά από τα 30 δις ευρώ, που θα είναι το τελικό όφελος, ακόμη και αν προστεθούν και 12 δις από την περικοπή των ομολόγων που έχει αγοράσει η ΕΚΤ από τη δευτερογενή αγορά, η Ελλάδα δεν διαφεύγει της χρεοκοπίας. Εκεί τη σπρώχνει το Μνημόνιο 2.

Σε αριθμούς εάν η Ελλάδα πάρει τα 130 δις ευρώ νέο δάνειο, μετά το PSI και το «κούρεμα» των ομολόγων της ΕΚΤ, αφαιρέσουμε δηλαδή 42 δις από τα 490 δις ευρώ, του συνόλου, θα μας μείνουν 366 δις χρέος. Όσο περίπου έχουμε και σήμερα.

Με τη ραγδαία κατάρρευση των εισοδημάτων με τα νέα αλλεπάλληλα μέτρα και την ύφεση πάνω από 6% το 2013 η Ελλάδα θα καταγράφει χρέος της τάξης του 300%, παράλληλα θα έχει υπογραφεί η εξαθλίωση των Ελλήνων, σε μόνιμη βάση , η κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η απεθνικοποίηση των πόρων, των υποδομών και της δημόσιας περιουσίας, η απώλεια σε συνθήκες κραχ των ιδιωτικών περιουσιών και ειδικά των ακινήτων.

Ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενημερώσει τους Έλληνες για το παιχνίδι των δοσιλόγων και του Βερολίνου. Η πρόταση της τρόικας θα πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτη και η χώρα να οδεύσει σε εκλογές. Ο Λ. Παπαδήμος σε μια κορύφωση του επαίσχυντου ρόλου του προσπάθησε να αιφνιδιάσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα με 50 σελίδες, έτοιμο σχέδιο δανειακής σύμβασης στα αγγλικά και 5 ώρες διορία , να παραδόσουν τη χώρα σε μόνιμη βάση.

Είναι απολύτως αναξιόπιστος με βρώμικο ρόλο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει, αλλά οι βουλευτές του θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν. Το ΛΑΟΣ ήρθε η ώρα να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι». Να πάψει να είναι το κόμμα της Νίκης Τζαβέλα και της διαπλοκής του Ανατολικού Βερολίνου ή πλέον να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων του.

Η Ελλάδα θα πρέπει να πετάξει τα τελεσίγραφα στα σκουπίδια όπου ανήκουν και οι πολιτικοί να έχουν την έσχατη ευκαιρία να σταθούν πατριωτικά στο ύψος των περιστάσεων. Δεν τους υποχρεώσαμε να είναι εκεί που είναι στις θέσεις ευθύνης. Μόνοι τους το διεκδίκησαν με πάθος και με κάθε τρόπο.

Σε λίγο θα χτυπήσουν οι καμπάνες και ο κόσμος των Ελλήνων θα ξεχυθεί στους δρόμους. Τώρα πράγματι δεν έχει να χάσει τίποτα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί

16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί