Ας σοβαρευτούμε !

Είναι πλέον εμφανές ότι στη βάση των Μνημονίων και του πανικού της επόμενης δόσης , οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ειδικά στη βάση της σημερινής κυβέρνησης, θα βγαίνει σε βάρος της χώρας και πολύ περισσότερο της ευημερίας της κοινωνίας μας.

Ας σοβαρευτούμε !

Το πρόβλημα ξεκινά εκτός των άλλων από το ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, απέναντι στην Τρόικα και την Ευρώπη, κατά κύριο λόγο και μετά απέναντι στο ΔΝΤ, απεδέχθησαν και μάλιστα με προθυμία, την ακύρωση του Συντάγματος και του νομικού πλαισίου της χώρας.

Το εθνικό δίκαιο , δηλαδή . Με τον τρόπο αυτό βρεθήκαμε οι Έλληνες στη ζούγκλα, βορά στα άγρια θηρία του νεο- εθνικισμού κεντρικών δυνάμεων της Ευρώπης και κερδοσκοπίας που σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την τοκογλυφία και μετά με τις διεθνείς αγορές.Παύση πληρωμώνΤι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε διαδικασία παύσης πληρωμών.

Επειδή όμως η διαδικασία υπαγορεύεται από τους πιστωτές, αφορά το εσωτερικό της Ελλάδος, τα χρέη του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις , τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία, στη συνέχεια τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ήδη καταρρέουν εξαιτίας αυτής της διαδικασίας, οι «κλειστές υποχρεώσεις» του κράτους σε ασφάλεια, υγεία , παιδεία , ενώ ολόκληρη η Διοίκηση βρίσκεται σε εξελισσόμενη αποδόμηση.

Στην παρούσα φάση οι Παπανδρέου- Βενιζέλος υπογράφουν ότι τους βάλουν μπροστά τους. Φόροι, έκτακτες εισφορές, παράνομες περικοπές. Το ελληνικό κράτος ετεροκαθοριζόμενο κάνει «πλιάτσικο» σε βάρος των εισοδημάτων και των περιουσιών των Ελλήνων, έχοντας μάλιστα χάσει προηγουμένως τον ίδιο τον έλεγχο στη δική του περιουσία.Ο στόχος είναι η περίφημη 6η δόση. Περίπου 8δισ. ευρώ, που μάλιστα επειδή δεν έχουμε λήξεις ομολόγων , θα περάσουν στην εσωτερική οικονομία. Για τον λόγο αυτό και ο μεγάλος καυγάς με την Τρόικα , όπως και οι αφόρητες πιέσεις.Τι θα προκύψει στο τέλος ; Τίποτα .

Το ελληνικό δημόσιο χρωστάει ήδη 7δις ευρώ στις επιχειρήσεις, που έχουν ήδη πληρώσει απέναντι στα ποσά αυτά ΦΠΑ, φόρους , έκτακτες εισφορές.Μέχρι τον ΦεβρουάριοΗ επόμενη όμως δόση , η 7η κατά σειρά, σε αντίθεση αφορά αποκλειστικά τους πιστωτές. Άρα η 6η θα κρατηθεί και θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει και επισήμως παύση πληρωμών.

Από την επόμενη όμως μέρα της 6ης δόσης, υπάρχει ένα κρίσιμο διάστημα, μέχρι τον Φεβρουάριο. Στο διάστημα αυτό και άσχετα με τα Μνημόνια 2 και τα μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να γίνουν κινήσεις στο εσωτερικό, για να φύγουμε αν όχι μόνιμα, τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση , από τη σημερινή τραγική κατάσταση.

Τέσσερις κινήσεις. Πρώτον να λύσουμε το πολιτικό ζήτημα. Να προχωρήσουμε σε εκλογές και να αποκτήσουμε νέα κυβέρνηση. Δεύτερον να εγκαταλείψουμε τις εμμονές μας περί Ευρώπης και να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την θέση μας σε αυτή.Να δούμε τελικά ,χωρίς λαϊκισμούς και «σπέκουλα», πόσο μας συμφέρει να είμαστε στο ευρώ και τι σημαίνει αυτό, όχι για τους τραπεζίτες και τους εισαγωγείς ή τις πολυεθνικές, αλλά για τον μέσο Έλληνα και την εθνική μας οικονομία.Τρίτον να οργανώσουμε τις διεθνείς συμμαχίες μας , τόσο με μεγάλες Δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα αλλά και με τις αγορές. Ουσιαστικά με κάποιες από τις κυρίαρχες τράπεζες στον κόσμο, που μπορούν να ανασυγκροτήσουν και να διαχειρισθούν το χρέος μας, έστω κάνοντας κοινοπραξία μεταξύ τους.Τέταρτον να αποκτήσουμε πλάνο στρατηγικής ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας μέχρι το χρονικό ορόσημο του 2013, με αρχικό στάδιο τη διαγραφή του χρέους μας μέχρι το 60%, εντός του ευρώ.Ουσιαστικά η Ελλάδα θα πρέπει να αιφνιδιάσει την Ευρώπη, όπως η Ευρώπη θα ήθελε να αιφνιδιάσει τις αγορές. Να αποκτήσουμε εθνικό στόχο ελευθερίας, ανεξαρτησίας, ευημερίας και εξωστρέφειας.

Η Ελληνική «Βαιμάρη»Η Ελληνική «κυβέρνηση της Βαιμάρης» και οι Ευρωπαίοι λογιστές και τοκογλύφοι , δεν μπορούν να δώσουν λύση. Μόνοι μας μπορούμε να την προδιαγράψουμε, αρκεί να κάνουμε ένα σχέδιο. Να αποκτήσουμε «θεωρία» για το τι θέλουμε να κάνουμε και στρατηγικό πλάνο για το πως θα το κάνουμε. Τα υπόλοιπα είναι χαμένη ιστορία. «Αίμα και δάκρυα» !

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή