Γιατί η Ιζαμπέλ Ιπέρ τρομοκράτησε τον συμπρωταγωνιστή της;

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος κατανοεί και συμπάσχει τα όσα εξομολογείται ο ηθοποιός.

Τρεις φορές υποψήφιος για βραβείο ερμηνείας στα γαλλικά Όσκαρ, τα Σεζάρ, βραβευμένος στις Κάννες για την συνδημιουργία του αξέχαστου cult film "Άνθρωπος δαγκώνει σκύλο" (και αργότερα μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ των Καννών το 2004), απολαυστικός Βρούτος στον "Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες", ο χαρισματικός Βέλγος Μπενουά Πελβούρντ 48χρονος Μπενουά Πελβούρντ είναι μία από τις πιο αγαπημένες, και πολυδιάστατες υποκριτικά φιγούρες του γαλλόφωνου κινηματογράφου και σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες μορφές του σινεμά της Αν Φοντέν, ("Coco before Channel") που αυτή τη φορά του επεφύλαξε την πιο δύσκολη κινηματογραφική αποστολή του: Να συμπρωταγωνιστήσει σε ρόλο μέθυσου, ανεξέλεγκτου, σεξομανή πλην "τίμιου" αλήτη στο πλευρό ενός ιερού τέρατος του γαλλικού κινηματογράφου, την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε μια σπάνια και απολαυστική εμφάνιση της τελευταίας σε κωμικό τερέν: Την ταινία "Ούτε στον εχθρό μου" που προβάλλεται από την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις αθηναϊκές αίθουσες. Το Cinebomb, εξασφάλισε αποκλειστικά, μία μίνι του συνέντευξη στην οποία ο ίδιος ομολογεί το πόσο τον τρομοκράτησε η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

-Πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον που είναι ταυτόχρονα τόσο χαρισματικά αλλά και ενοχλητικά 'εκτός ελέγχου' όπως ο ήρωας που υποδύεστε;

ΜΠ.Π: Ο Patrick ζει με οδηγό το συναίσθημα. Δεν έχει καμία επαφή με τη λογική κι αυτό είναι που ταράζει όχι μόνο τους άλλους αλλά και πολλές φορές τον ίδιο! Συνήθως, αυτοί οι τύποι είναι που μελαγχολούν περισσότερο κι όσο εξωστρεφείς κι αν φαίνονται κρύβουν έναν πολύ μπλεγμένο εσωτερικό κόσμο.

-Κι αυτό του δικαιολογεί τα πάντα;

ΜΠ.Π: Του δικαιολογεί αρκετά και τον καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον κινηματογραφικά. Η Αν Φοντέν θέλησε με πολύ όμορφο τρόπο να «παρηγορήσει» αυτή την κατηγορία ανθρώπων που, κακά τα ψέματα, οι άλλοι την κρίνουν και την κατακρίνουν πολύ εύκολα.

-Σκεφτήκατε το ότι η επιλογή σας για την ενσάρκωση του ρόλου, μπορεί να οφείλεται σε κοινά στοιχεία ανάμεσα σε σας και τον Patrick;

ΜΠ.Π: Αυτή είναι η τρίτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αν Φοντέν και ομολογώ πως πλέον με ξέρει πολύ καλά. Έτσι σε αυτή την ταινία έχει βάλει λίγο από τον χαρακτήρα μου όσον αφορά στο χιούμορ και το ένστικτο αλλά η κομψότητα και η φροντίδα των χαρακτήρων δείχνουν καθαρά ότι είμαστε σε ένα περιβάλλον της Αν Φοντέν.

-Στο οποίο συνυπάρχετε με μια μεγάλη φιγούρα της υποκριτικής, όπως η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

ΜΠ.Π: Όταν στην αρχή μου είπε ότι ήθελε να παίξω μαζί με την Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν το πίστεψα. Για την ακρίβεια τρομοκρατήθηκα και απλώς επέλεξα να πιστεύω πως δεν πρόκειται να γίνει. Για μένα είναι μία εξαιρετική ηθοποιός. Η «Δασκάλα του πιάνου» για ʽμένα είναι μία αξεπέραστη ταινία και η ερμηνεία της εκεί είναι η αποθέωση της υποκριτικής.

-Πώς ξεπεράσατε τον "τρόμο" σας;

ΜΠ.Π:Τελικά παίξαμε μαζί και ήταν πιο απλό απʼότι περίμενα. Για την ακρίβεια, να την βλέπεις και μόνο να παίζει σου δίνει έμπνευση! Όταν βλέπεις τον επαγγελματισμό της και τη χαρά που παίρνει όταν παίζει γίνεσαι κι εσύ καλύτερος!

***Διαβάστε την κριτική της ταινίας και δείτε το trailer ΕΔΩ.