Θρακιώτικες συνταγές: Κεφτέδες Σουβάν
Αρκετές παραδοσιακές γεύσεις και ξεχωριστές συνταγές «κρύβει» η Θράκη, όπως οι κεφτέδες Σουβάν.
Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο, κύμινο
1 κουτάλι τοματοπολτού διαλυμένο
1 κιλό κρεμμύδια
3 κουταλιές βούτυρο
3 - 4 αυγά χτυπημένα με πιρούνι
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί και τα μπαχαρικά και πλάθουμε τους κεφτέδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ζεματούμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό περίπου. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα βάζουμε στη συνέχεια στο ταψί μαζί με τον τοματοπολτό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα. Αραδιάζουμε από πάνω τους κεφτέδες, τους περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σε 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μια ώρα.
Thrakiotika.blogspot
Διαβάστε επίσης: Όλη η Άνοιξη σε ένα πιάτο: Η τελειότερη σαλάτα με φράουλες!