ΚΟΥΪΖ: Ποιος βράχος ηρώων έγινε… νησί δυσλεκτικών;
Πέρα από αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο του νησιού, έχουμε και μία πρωτοφανή εξέλιξη.
Μία υπόθεση που οσονούπω «σκάει» και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
Η δυσλεξία, μία μορφή μαθησιακής δυσκολίας έχει διαβαθμίσεις. Υπολογίζεται ότι είναι 1 – 1,5% των παιδιών που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα δυσλεξίας στην Ελλάδα.
Το ποσοστό αυτό κάνει άλματα στο συγκεκριμένο νησί και κατακτά ποσοστά αυτοδυναμίας με ποσοστά που υπερβαίνουν το 50%!!!
Με δεδομένο ότι η δυσλεξία δεν είναι μεταδοτικό νόσημα για να κολλάει ο ένας τον άλλο, είναι φανερό ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Ιδιαίτερα όταν οι γονείς των δυσλεκτικών παιδιών συνδέονται ή διαπλέκονται μεταξύ τους.
Τα περιστατικά αυτά εκδηλώνονται τα δύο τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο νησί και η δημοσιογραφική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει «δέσει» πολλά πράγματα που θα πρέπει πλέον να διερευνηθούν.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Πειραιά από το οποίο εκδίδονται γνωματεύσεις. Η υπόθεση έχει μεγάλη συνέχεια και ακόμα πιο μεγάλες ουρές.
Στο ερώτημα «τι κερδίζουν κάποιοι από όλα αυτό;», η απάντηση είναι ότι τα παιδιά που πιστοποιούνται ως δυσλεκτικά δεν δίνουν γραπτές εξετάσεις στο σχολείο αλλά και για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και εμπίπτουν στις διατάξεις περί «ειδικής αγωγής».
Προς το παρόν οι καμπάνες χτυπάνε…
Σε λίγο θα ακουστούν και οι… κουδούνες!
Α! Γιαννάκη όχι στα βαθιά παιδί μου. Δεν θα πατώνεις…